Snídaně je základ dne. Proto jsme si pro letní duel vybrali téma královských snídaní. Vybrali jsme pro vás recepty, které jsou zdravé a chutné a doplní energii na celé dopoledne. Pro milovníky veganských receptů tu máme lívance s čokoládou, banánem a slaným karamelem. Pro ty, co raději snídají kaše, pak ovesnou kaši s ovocem a arašídovým máslem.
Mňam!
Který recept vás oslovil více? Hlasujte pro recept s královskou snídaní, který byste si sami s chutí dali, a dva z vás vyhrají dárek do kuchyně.
Ve čtvrtek 27. 8. 2020 začíná na našem Facebooku finální bitva o výherní příspěvek. Když váš komentář zůstane poslední, vyhráváte. Doba, po kterou by měl váš komentář vydržet jako poslední, začne na 5 minutách a bude se postupně zkracovat, ostatní se pokusí váš komentář přebít. Do komentářů můžete psát cokoliv, podstatné je vydržet a zůstat jako poslední!
Luxusní veganské lívance s čokoládou, banánem a slaným karamelem
Tereza Šlancarová je mladá blogerka, kterou možná znáte spíš jako Tereza’s diary. Je veganka, což snadno poznáte z jejích receptů. Zaměřuje se na zdravou rostlinnou kuchyni. Mezi její velké záliby patří kromě vaření také fitness.
Suroviny
- 150 ml mandlového mléka
- 120 g banánu
- 50 g ovesných vloček
- 10 g kakaového prášku (nejlépe raw)
- 1 čajová lžička kypřícího prášku
- na ozdobu – hořká čokoláda, banán, kokosové chipsy, slaný karamel (dle chuti)
Postup
- Všechny ingredience dáme do mixéru, důkladně rozmixujeme a směs necháme chvíli odstát.
2. Poté nabereme zhruba dvě polévkové lžíce směsi a smažíme na nepřilnavé pánvy cca 3 minuty z obou stran.
3. Hotové lívance ozdobíme dle chuti a můžeme podávat.
TIP: Zbylo vám mandlové mléko, banán a kakaový prášek? Dejte je na chvíli do mixéru a k lívancům si udělejte lahodné smoothie.
Ovesná kaše plná ovoce a s arašídovým máslem
Veronika je blogerka, která má sice vystudovaný obor Stavby na bázi dřeva, ale mnohem raději staví dorty. Kromě vaření má ráda zdravý životní styl, sport (konkrétně běh) a focení.
Suroviny:
- 500 ml mléka (klasické nebo rostlinné)
- 100 g ovesných vloček
- Protein (lze vynechat)
- Čerstvé nebo sušené voce (jahody, ostružiny, maliny, ananas …)
- Ořechy (kešu, para, mandle, …)
- Kousek hořké čokolády
- Oříškové máslo (např. arašídové)
Postup:
- Do hrnce dáme mléko a vločky, za občasného míchání přivedeme k varu.
- Poté stáhneme plamen a necháme probublávat dokud vločky nezměknou.
- Hotový pokrm ozdobíme ovocem, ořechy, čokoládou a máslem