Duel pro milovníky zmrzliny

Kdo by nemiloval nejoblíbenější letní chladivou pochoutku – zmrzlinu!  Oslovili jsme proto naše blogerky, aby pro vás vybraly své oblíbené a odzkoušené recepty z tradičních i netradičních surovin. Máte chuť na klasickou krémovou pistáciovou zmrzlinu nebo neodoláte domácímu ovocnému nanuku?

Hlasujte pro recept se zmrzlinou, který potěší vaše chuťové pohárky, a dva z vás vyhrají dárky  do kuchyně, se kterými budete za hvězdu! 

V pondělí 19. 7. 2021 začíná na našem Facebooku finální bitva o výherní příspěvek. Když váš komentář zůstane poslednívyhráváte. Doba, po kterou by měl váš komentář vydržet jako poslední, začne na 5 minutách a bude se postupně zkracovat, ostatní se pokusí váš komentář přebít. Do komentářů můžete psát cokoliv, podstatné je vydržet a zůstat jako poslední!

Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek

Pistáciová zmrzlina

Pistáciovou zmrzlinu bez laktózy pro vás připravila blogerka @jituzska, která kvůli intoleranci na laktózu vymýšlí a upravuje různé recepty, aby byly v souladu s jejím omezením. Věnuje se online marketingu a své recepty ráda posílá dále.

Suroviny

  • 200 ml kokosové smetany
  • 100g pistácií
  • 3 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 žloutky (nemusí být, pro veganskou verzi)
  • sladidlo dle chuti – nebo trochu xylitolu

Postup

  1. Suroviny rozmixujeme do hladkého krému.
  2. Dáme je na 20 min do zmrzlinovače nebo na 5 hod do mrazáku.

 

 

 

Domácí nanuk

Nanuk z lahodného ovoce pro vás připravila blogerka @nikca.v.kuchyni, maminka Maxe a Valentýnky. Vaření a novým receptům se začala věnovat během rodičovské dovolené a moc jí to baví. 

Suroviny

  • 1 banán
  • hrst jahod
  • hrst borůvek
  • hrst malin
  • 2-3 lžíce tučného tvarohu
  • 2-3 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • trochu mléka

Postup

  1. Vše umixujeme v mixéru.
  2. Naplníme formičky na nanuky.
  3. Dáme do mrazáku ztuhnout na 10 hodin.
Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek