Encyklopedie potravin

Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!
Kdo hlásá, že alkohol se nekazí, měl by vědět, že i skladování těchto nápojů má svoje zákonitosti. A jestli si na pivu, vínu či lihovinách máme opravdu pochutnat, vyplatí se nám vědět, jak s nimi naložit, až je přineseme z obchodu domů.
Při skladování alkoholických nápojů je třeba si dát velký pozor na výkyvy teplot.
Při skladování piva je nutnou se vyhnout přímému slunečnímu světlu a bílému umělému světlu – nebezpečí vzniku letinkové příchuti piva.
Zejména u vína může toto střídání teplot znamenat velké ztráty na kvalitě produktu.
Velkým rizikem pro skladování vín jsou také různé intenzivní pachy, víno by nemělo být skladováno společně s brambory a kořenovou zeleninou. Také střídání světla a tmy je pro víno horší než stálé mírné světlo.