Artyčok s pikantní omáčkou

Artyčoky s pikantní omáčkou

Zeptejte se sami sebe - kdy jste naposledy jedli artyčoky? Tato často opomíjená rostlina je plná zdravý prospěšných látek a pro naše tělo je to doslova lék. I proto bychom ji měli do jídelníčku zařazovat častěji. Zkuste třeba artyčoky s pikantní omáčkou.
Batátové pyré

Batátové pyré

Přílohy tvoří součást našich pokrmů. Nejčastěji se na našich talířích objevují brambory, těstoviny nebo rýže. V poslední době však v českých supermarketech najdeme v nabídce poměrně pravidelně i batáty. A pokud přemýšlíte, jak oživit a obměnit přílohy a přidat pokrmům trochu více barvy, pak jsou batáty tou pravou zeleninou.
Batátový koláč

Batátový koláč

Batáty, neboli sladké brambory, jsou kořenové hlízy rostliny povijnice batátové. V posledních letech se u nás staly velmi oblíbenými. Chutnají totiž skvěle a jsou velmi zdravé. Díky přítomnosti cukru mají přirozeně nasládlou chuť. Kromě toho obsahují železo, vitaminy B6, C, E, betakaroten, draslík a vlákninu. V kuchyni je můžeme využít mnohostranně, stejně jako brambory. Jsou vhodné k vaření, zapékání, ale také k pečení dezertů. Tentokrát jsme pro vás připravili slaný batátový koláč.
Bedlový guláš s bramborem

Bedlový guláš s bramborem

Guláš už dávno nemusí být jen masitý pokrm, o tom svědčí obliba například guláše z hlívy ústřičné, nebo ze sojového masa. Zkuste si připravit guláš z bedel podle receptu od Jakvkuchyni.cz. 
Boršč z červené řepy

Boršč z červené řepy

Řepa je skvělá pro pleť, postavu, imunitu a ještě výborně chutná. Využijete ji do tradiční polévky, která pochází z Ruska, do boršče.
Bramborová omeleta s červenou cibulí a paprikou

Bramborová omeleta s červenou cibulí a paprikou

Říká se jí také španělská tortilla, ale s tou pšeničnou nebo kukuřičnou, nemá nic společného. Připravuje se totiž z uvařených brambor, sýra a vajec. Zbytek surovin je už na každém z nás - výborná je s červenou cibulí a paprikou. Přidat můžeme také šunku či chorizo. Připravte si bramborovou omeletu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Bramborová polévka

Bramborová polévka

Teď si uvaříme výbornou bramborovou polévku, kterou zahustíme hraškou. Proč jsme se rozhodli právě pro tuto alternativu? V hrašce se nachází železo, zinek a vláknina. V našich jídelníčcích se rázem objeví dostatek hrubé vlákniny a po jídle nám nebude těžko.
Bramborová polévka s pažitkou

Bramborová polévka s pažitkou

Podzimní počasí úplně vybízí k tomu, připravit si teplou a sytou polévku. Zkuste si namísto tradiční bramboračky uvařit jednoduchý bramborový krém, ve kterém bude hrát hlavní roli chuť pažitky. Nenáročná recept na vynikající smetanový bramborový krém s pažitkou přináší Jakvkuchyni.cz!
Bramborová polévka s tofu

Bramborová polévka s tofu

Teplá polévka plná vitamínů se do chladných dnů určitě hodí. K její přípravě využijeme sezónní zeleninu, která nám roste na zahrádce. Pokud chceme polévku ještě ozvláštnit, můžeme přidat kousky nakrájeného tofu. Polévka je velmi chutná. Jak na to?
Bramborové rosti se sýrem

Bramborové rosti se sýrem

Máme pro vás rychlý a jednoduchý recept z brambor. Inspirací nám byla švýcarská kuchyně, v níž jsou tato bramborová „hnízda“ velmi oblíbená. Stačí vám jen pár surovin. Můžete je jíst samostatně, třeba se zeleninovým salátem, anebo je zkuste, pokud vás omrzely brambory jako klasická příloha. Tentokrát jsme jejich chuť zvýraznili ještě sýrem gruyère.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*