Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!
Tipy a triky
Tipy a triky pro úpravu drůbežího masa
Drůbež důkladně prosolte, nechte v chladničce přes noc odležet a před pečením ji opláchněte.
Aby byla kůrkahusyakachnykrásně křupavá, potřete jí 5 minut před dopečením osolenou horkou vodou.
Pokuddrůbežplníte jablky, nebojte se do nich zapíchat nebo do vyhloubených jablek i nasypat koření. Kachna je výborná ochucená skořicí, zázvorem i badyánem, huse sluší nejen kmín, ale pepř a majoránka.
Krocanaje velmi těžké stejnoměrně propéct, pečte ho teda naporcovaného na větší porce, pak bude úspěch zaručen.
Aby sedrůbežpři pečení nepřichytla, ustřihněte kachně či kuřeti před pečením část křídel nebo i oddělenou kůži z krku a podložte jimi drůbež. Prsíčka či záda se nepřichytí.
Chcete -li, aby sevelká drůbežupekla rychleji, probodněte nejširší části( prsa a stehna) jednou či více kovovými jehlicemi, dejte ji péct. Jehlice přivedou teplo do středu.
Potřete–li několikrátkuřátkopři pečení černým pivem nebo medem smíchaným s balsamico octem, bude mít krásně křupavou kůrčičku.