O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
Milujete vůni bazalky? Pokud vlastníte bylinkovou zahrádku a pěstujete si bazalku, zkuste si z ní kromě pesta připravit skvělou omáčku. S přicházejícími teplými dny se tento rychlý, jednoduchý a lehký recept bude zcela jistě hodit.
Špízy nemusí být jen otázkou letního grilování, jsou skvělou možností, jak zpestřit jídelníček i v zimě. Zkoušíte-li rádi exotické chutě, zapomeňte na klasický špíz s kusem slaniny a cibulí. Tato jihoasijská verze špízu, zvaná satay, vás zaručeně dostane. K lahodným kuřecím kouskům se podává pikantní arašídová omáčka. Uvidíte, že v grilovací sezóně budou klasické špízy v ohrožení. Jak na to?
Pokud máme kuřecí maso nakoupené, začneme s vařením. Jako první jsme pro vás připravili recept na kuřecí stehna připravená na kreolský způsob. Příprava vám zabere přibližně 2 hodiny, ale na konečném výsledku si pochutná celá rodiny. Jdeme na to.
Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit medovou kachnu se zázvorem? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
Netradiční varianta pečeného kuřete vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem a kari kořením.
Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Jídla z jednoho hrnce mají spoustu výhod. Nejen že neušpiníte moc nádobí, ale díky společnému vaření se všechny chutě fantasticky propojí. Důkazem je například tento zázračně jednoduchý recept na voňavé orientální kuře, který zvládne připravit opravdu každý.
Jaro je v plném proudu, a tak konečně přichází ten dlouho očekávaný čas grilovacích večerů. Je jen na vás, jakým pokrmem tuto sezónu zahájíte. My jsme vsadili na oblíbená pálivá medová křídla.
Pilaf je jednoduché jídlo, které k nám přišlo z východní Evropy. Připravit jej můžete z rýže nebo bulguru.