Křupavý obalovaný chřest se svěžím salátem

Křupavý obalovaný chřest se svěžím salátem

Chřestová sezóna se pomalu rozjíždí. Chřest se stal velmi oblíbenou surovinou pro přípravu polévek, těstovin nebo koláčů. a protože je sám o sobě již velmi výraznou surovinou, sluší chřestu jednoduchá úprava za použití základních surovin. V dnešním receptu si spolu připravíme bílý chřest smažený v jogurtovém těstíčku s bylinkami a jako přílohu jsme zvolili lehký zeleninový salát z rukoly zakápnutý trochou limetkové šťávy. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá - jak na to?
Krůtí stehna na rozmarýnu

Krůtí stehna na rozmarýnu

Voňavé a křehké maso ještě umocní vhodná příloha – v tomto případě nejlépe bramborovo-karotková kaše nebo jasmínová rýže.
Kulajda

Kulajda

Kulajda je tradiční bílá a hustá krémová polévka typická především pro jižní Čechy. Kdo někdy jedl “vykutálenou” kulajdu pak ví, že voní po čerstvých houbách a kopru. Kromě toho, že je tahle polévka velmi chutná, tak také dokonale zasytí a v chladných a sychravých dnech i zahřeje. Zkuste při její přípravě použít, kromě klasických hříbků, taky třeba lišky… Jak na to poradí jakvkuchyni.cz.
Kulajda s lesními houbami, pošírovaným vejcem a brambory

Kulajda s lesními houbami, pošírovaným vejcem a brambory

Kulajda je klasická česká polévka, která je ideální jak pro rodinné obědy, tak pro slavnostní večeře. Vůně kopru a hub nás přenese do srdce českých lesů. Připravte si tradiční českou polévku podle receptu na Jakvkuchyni.cz.
Kuře ala Cacciatore

Kuře ala Cacciatore

Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
Kuře s vůní jara dušené v římském hrnci

Kuře s vůní jara dušené v římském hrnci

Zima se už nachýlila ke svému konci a my jsme už přivítali dlouho očekávané jaro. Vyběhněte do přírody natrhat pár sedmikrásek a popenec a navoďte si s námi jarní náladu kuřetem s jarní vůní a chutí!
Kuře v jogurtové marinádě tandoori a tymián

Kuře v jogurtové marinádě tandoori a tymián

Bílé jogurty často nakupujeme do zásoby a když se blíží datum spotřeby, nevíme co s nimi. Připravte si marinády na kuřecí špízy – jednu pikantní indickou a druhou tymiánovou.
Kuřecí dýňové kari

Kuřecí dýňové kari

Tradiční indický pokrm, kterému dodá dýně podzimní šmrnc! Kromě dýně a kokosového mléka můžeme do kari přidat také zelené fazolky nebo pórek, které s ní chuťově výborně ladí. Jak si připravit kuřecí maso na dýňovém kari prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Kuřecí paličky s kdoulovým pyré

Kuřecí paličky s kdoulovým pyré

Pečené nebo vařené kdoule prý mají silné antirevmatické účinky, proto lidoví léčitelé doporučují lidem, kteří trpí revmatickými obtížemi, aby alespoň jednou týdně konzumovali několik pečených kousků tohoto ovoce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*