Vaječný koňak nechutná skvěle jen o svátcích, ale naše mlsné jazýčky si na něm rády pochutnají celoročně (třeba v alžírské kávě, v koňakové špičce, se zmrzlinou…). Výčet dobrot a možností, jak si vaječným koňakem ochutit život, je celá řada. Pokud preferujete domácí produkty (home made), tak právě vám přinášíme recept, jak si tuhle dobrotu udělat doma.
Nic nezahřeje v sychravých zimních dnech lépe než poctivá polévka. Připravte si dnes s námi zelnou polévku, kapustnici, která je plná úžasných chutí. Pokud ji připravíte den předem, do druhého dne se rozloží a dokonale propojí, a polévka tak dostane ten správný říz.
Nemusíte shánět speciální housky nebo míchat extra majonézu. Tento hamburger vložíte do celozrnných housek, přidáte spoustu cibule a místo masa použijete červenou řepu. Díky ovesným vločkám bude burger krásně křupat.
Na první pohled možná trochu zvláštní kombinace, ale už při první soustu se přesvědčíme, že tento tradiční italský recept snadno okouzlí chuťové pohárky. Vepřová pečeně zůstane díky mléku hezky šťavnatá a jako bonus získáme skvělou omáčku. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Metoda úpravy pokrmů “stir-fry” je známá především v asijské kuchyni. Je to vlastně smažení při častém míchání a prohazování ingrediencí v pánvi typu WOK. Při této metodě jsou suroviny nakrájené na malé kousky, obvykle začínáme masem, ke kterému postupně přidáváme další ingredience. Připravte si vepřové nudličky s paprikami a kokosovým mlékem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Vepřové ocásky jsou pro celou řadu kuchařů neprávem opomíjeným masem. Pokud budeme ocásky v řeznictví kupovat, vybereme ty, kde je i větší část křížové kosti, na které najdeme velké množství hezkého a především chutného masa. Vepřové ocásky se strapačkami a zelím je skvěle chutnající kombinace. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Jarní závitky si rychle získaly na oblibě díky barevnosti, chuti a svěžesti - podávají se totiž studené nebo při pokojové teplotě. Závitky můžeme podávat jako rychlý předkrm, lehkou večeři nebo svačinku. Plnit je můžeme dle chuti – např. krevetami, vepřovým nebo kuřecím masem, mrkví, okurkou, salátem nebo bylinkami. Základem jsou vždy ideálně rýžové nudličky vermicelli. Jak si je připravit doma?
Z českých luhů a hájů pochází tento čaj, který si sami usušíte. I nenápadné ovoce, které roste v lese nebo na mezi, dodá zdraví, vitamíny, minerály a energii. Pokud chcete využít síly ovoce na 100 %, namočte jej přes noc do vlažné vody a pak jen šetrně ohřejte.
Zavřete oči a na chvíli se zasněte. Je sváteční období Vánoc, vy máte na stole váleček a lahodné perníčkové těsto, celá rodina vám pomáhá vykrajovat a zdobit. Ke zhmotnění ještě přidejte zdravější celozrnnou mouku a tradiční Vánoční pochoutka je na světě.
Wasabi je zdrojem vitamínů B6 a C, draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. V kombinaci s oříšky tak vznikne pochoutka, kterou můžete jíst bez výčitek.