Také vás někdy napadla otázka, jak jen to v luxusních restauracích dělají, že připravují tak výborné steaky? Odpověď je jednoduchá, k přípravě využívají metodu sous-vide...
Za výbornou večeři nemusí padnout značná část výplaty, zvládneme to i z pohodlí domova.
Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
Nachos se servírují v Mexiku jako předkrm nebo jako pochutina k různým příležitostem. V Texasu přidali k nachos dušené hovězí se slaninou a spoustou výrazného koření. Příprava tohoto jídla zabere téměř dvě hodiny, ale výsledek je naprosto famózní. Pikantní chuť můžete zjemnit zakysanou smetanou.
Polévková sezóna je v plném proudu a možná byla škoda nevyrazit také za hranice české kuchyně a připravit si doma nějakou tu exotiku. Vyzkoušejte tento recept od Jakvkuchyni.cz na thajskou kuřecí polévku s kokosovým mlékem, hlívou ústřičnou, červeným kari a rýžovými nudlemi. S trochou chilli a zázvoru krásně vás krásně zahřeje a budete si připadat jako v Thajsku na pláži!
Rychlé a jednoduché nudle v thajském stylu zvládnou podle receptu Jakvkuchyni.cz připravit i kuchaři začátečníci! Spojení sójové omáčky a libové krkovice dodá jídlu šťavnatou chuť. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Recept na trhané vepřové maso i jeho užití jsou naprosto univerzální. Výborně se totiž hodí jako náplň do lasagní, sendvičů, můžeme ho podávat i s bramborami nebo rýží. Jakvkuchyni.cz přináší recept s trhaným vepřovým masem s lahodnou fazolovou pastou s bylinkami a sýrem zabalené v tortille.
Trhané hovězí maso má jednu skvělou výhodu - hodí se téměř do všech jídel. Můžeme ho použít jako náplň do burgerů, tortill, sendvičů, ale třeba i lasagní. I když se zdá na první pohled náročnější na přípravu, rozhodně stojí zato!
Tradiční lokše se připravují ze 4 surovin. Na první pohled obyčejné jídlo můžeme připravovat na sladko (např. s povidly a mákem), ale skvěle chutnají také s krůtím, kachním nebo husím masem. A chybět nesmí samozřejmě typicky podzimní surovina jako zelí nebo kapusta. Jak si připravit lokše s kapustou a trhaným krůtím masem zjistíte v receptu na Jakvkuchyni.cz!
Tuto omeletu můžeme nachystat ke snídani, k obědu i k večeři. V každém případě dobře zasytí a pochutnáme si.
Jehněčí maso se u nás v kuchyni nepoužívá příliš často. Věřte ale, že právě roláda z jehněčího masa je ideální příležitostí s příchutí jara, jak oslavit Velikonoce. Tento recept přináší kombinaci lahodného jehněčího masa s bylinkami a chuťově plnou omáčkou z červeného vína. To vše doplněné o barevnou zeleninovou přílohou pro chuťovou symfonii. Jak si připravit lahodnou jehněčí roládu na víně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!