Studená mangová polévka může být i netradičním dezertem. S kokosem a tapiokou má asijský šmrnc. Tapioka je velmi zdravá, obsahuje vápník, fosfor a další minerály. Můžete ji použít nejen k zahušťování, ale i místo rýže.
Marokánky patří k oblíbenému vánočnímu cukroví. A stejně jako má každý svůj osvědčený recept na linecké cukroví a vanilkové rohlíčky, také je tomu u marokánek. Každý je připravuje trochu jinak. Tato verze je trochu odlehčená, ale o nic méně chutná. Kandované ovoce je nahrazeno sušeným a smetana rostlinným mlékem. Pro delší trvanlivost doporučujeme skladování v dóze a v chladu.
Svatomartinské rohlíčky nebo také podkovy, martiny, roháče.
Asi nejznámější masopustní cukrovinka jsou makové koláče. Jejich příprava zabere hodně času, protože se nechávají nadvakrát kynout. Místo máku můžete použít i tvaroh, povidla nebo jablečné pyré. Nebo vyzkoušejte exotickoy variantu s fíky a mandlemi.
Meruňkový drobenkový koláč je klasika, která nikdy nezklame! A pokud přidáte vůni kvítků levandule, stane se z tradičního koláče ještě půvabnější a přitažlivější dezert s originální chutí a vůní.
Tradiční americké donuty s čokoládovou nebo jakoukoli další polevou se staly v poslední době velmi oblíbenými i u nás. Tyto klasické kynuté donuty se smaží, ale můžeme je i upéct. Tato varianta je trochu zdravější (samozřejmě záleží na tom, jaké těsto si vybereme), mini donuty ale chutnají stejně skvěle!
Morkové knedlíčky, nejsou příliš pracné a výborně chutnají.
Mramorová bábovka dříve patřila ke svátečnímu pečení a nesměla chybět na nedělním stole, nebo při pohoštění návštěv. Postupně ji vytlačily jiné dezerty, ale poctivě upečené bábovce se nic nevyrovná.
Jsou alternativou klasických koblih, kterou můžete připravit třeba jako chuťově zajímavý nedělní dezert.
Klasické muffiny zná a připravuje kde kdo. Už jste alle vyzkoušeli naplnit muffin zmrzlinou? Pokud ne, tak to musíte určitě vyzkoušet! Tímto receptem potěšíte určitě každého!