Pokud chcete ráno začít zdravě, chutně a nemáte moc času, připravte si smoothie. Můžete do něj použít čerstvé i mražené ovoce, oříšky a další zdravé pochutiny. Hotové je do minuty – a vypité ještě rychleji!
S posledními květnovými dny začínají dozrávat první sladké jahody a chuť čerstvých jahod si pak můžeme užívat celé léto. Toto ovoce skvěle ozdobí každý dezert a dovedou ho k dokonalosti. Kouzlo jahodových tarteletek spočívá ve spojení křehkého korpusu, lahodného lehkého krému a čerstvých jahod. Neskutečně lehký a osvěžující dezert se může stát ozdobou nejen svátečního stolu, ale také jím můžete překvapit své přátele na letní zahradní party.
Kombinace sladkých jahod a banánů je osvědčenou klasikou, kterou jsme obohatili o zdravé ovesné vločky a chia semínka pro extra výživovou hodnotu. Smoothie je ideální pro rychlou snídani, zdravou svačinu nebo jako osvěžující nápoj kdykoliv během dne. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek lahodný. Připravte si lahodné a výživné jahodovo-banánové smoothie z kefíru s chia semínky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Aromatické koření, které má svůj domov ve střední Evropě. Jeho intenzivní až lehce pryskyřičná chuť se výborně hodí k drůběžímu nebo hovězímu masu. Dodá mu tak nádech zvěřiny. My si dnes vyzkoušíme omáčku z jalovce, která pozvedne třeba nedělní rodinný oběd.
Tento recept je snadný, rychlý a navíc nepotřebujete ani váhu!
Dýňový koláč pochází ze Spojených států, kde je tento dezert nedílnou součástí večeře na Den díkuvzdání. Vyzkoušejte jej také a pochopíte, proč je tak populární!
Je to snadné, rychlé a výborné. Domácí müsli se navíc obejde bez cukru a jakýchkoli přidaných látek. Můžete si jej ochutit třeba skořicí, přidat hrozinky nebo ořechy.
Připravit domácí granolu je jednoduché, navíc si ji můžeme připravit přesně tak, jak ji máme rádi. Použít můžeme různé druhy vloček, ořechů, sušeného ovoce, semínek a také různá sladidla - med, javorový nebo čekankový sirup. Skvěle chutná třeba s jogurtem a čerstvým ovocem. Připravte si osvěžující jogurtový pohár s čokoládovou granolou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Kachní maso je velmi oblíbené a lze ho připravovat na různé způsoby. Většina z nás si s velkou pravděpodobností vzpomene nejdříve na klasiku v podobě kachny se zelím a knedlíky. Zatímco celou kachnu můžeme péct i 12 hodin, aby bylo maso křehké, kachní prsa patří mezi tzv. minutková masa, a tak mohou být vítaným zpestřením při letních grilovačkách. Navíc v letním období, kdy nám úroda na zahradách skýtá spoustu různého ovoce, můžeme zkoušet různé a méně tradiční kombinace. Vyzkoušejte podle receptu Jakvkuchyni.cz sladko-kyselé meruňky a rozmarýn, které dodají šťavnatému masu jiný chuťový rozměr.
Typický podzimní pokrm voní po českém lese a je skvělým tipem na slavnostní oběd. Kančí maso můžete nahradit i jinou divočinou.