Losos s bylinkovou krustou a šťouchanými brambory

Losos s bylinkovou krustou a šťouchanými brambory

Losos v bylinkách je variantou na běžné lososové filety. Bylinková krusta mu dodá jak na chuti, tak na křupavosti, což ocení hlavně děti. V nouzi můžete použít i sušené bylinky, v tom případě nechte těstíčko na krustu chvíli odpočinout, aby se jejich chuť i vůně rozvinula. Do šťouchaných brambor můžete přidat zbytek bylinek nebo třeba nasekané olivy, abyste dodrželi středozemní atmosféru receptu.
Losos s chilli brambory a fazolkami na slanině

Losos s chilli brambory a fazolkami na slanině

Ryby by se měly v jídelníčku objevovat alespoň jednou týdně. Nejvíce jim sluší jednoduchá úprava - rybu stačí upéct nebo osmahnout na oleji, přidat sůl a kvalitní pepř. Jako přílohu můžeme zvolit upečené brambory s lehce pikantní chutí a křupavé fazolky se slaninou. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Losos s gratinovanou kořenovou zeleninou

Losos s gratinovanou kořenovou zeleninou

Gratinované brambory jsme doplnili o další kořenovou zeleninu jako je petržel, řepa nebo batáty - tato příloha je nejen zdravá, ale také skvěle chutná! Můžeme ji podávat jako samostatné jídlo, báječně si pochutnáme i s s pečeným lososem. Zkuste tento recept na Jakvkuchyni.cz!
Lososová polévka

Lososová polévka

Odborníci doporučují pravidelnou konzumaci ryb, a to 2 - 3x týdně. Zkuste jednu porci vyměnit za hřejivou, krémovou a lahodnou lososovou polévku. Kopr nesmí chybět a dodá ten správný říz.
Lososové tiradito podle Virgilio Martinéze Vélize

Lososové tiradito podle Virgilio Martinéze Vélize

Tiradito je tradiční peruánský recept, pod kterým si můžete představit pokrm z ryby, nejvíce se mu podobá ceviche. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře původem přímo z hlavního města Peru - Virgilia Martinéze Vélize.
Maďarská rybí polévka Halászlé

Maďarská rybí polévka Halászlé

Pokud každoročně nevaříte polévku z rodinné kuchařky, přinášíme tip na maďarskou rybí polévku halászlé. Je o něco lehčí, protože není zahušťovaná jíškou, a přesto je výborná.
Makrela s hořčicí, petrželí a slaninou

Makrela s hořčicí, petrželí a slaninou

Makrely jsme zvyklí většinou grilovat, nebo opékat na klacku za dlouhých letních večerů. To ale neznamená, že si tuto lahodnou rybu nemůžeme připravit i doma v troubě. Kombinace s hořčicovo-medovou náplní s bylinkami a se slaninou je velmi lahodná a originální. Navíc k její přípravě stačí jen pár minut.
Pacifický losos na grilu

Pacifický losos na grilu

V jednoduchosti je krása. Losos, sůl a olivový olej jsou zkrátka klasika. Lososa před pečením nechte odpočinout, aby se do něj marináda vstřebala. S limetkou a grilovanou zeleninou je tohle jídlo zdravé a dietní, s exotickým šmrncem.
Pangas se špenátem

Pangas s dušeným špenátem

Ryby bychom ideálně měli do jídelníčku zařadit 2 - 3x týdně. Ideální tip na rychlou večeři je pak bílá ryba - pangas se špenátem. Chutná výborně a je hotový opravdu raz dva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*