Šunkovo-sýrové kuličky nadchnou svou jednoduchostí i výbornou kombinací chutí! Krémový sýr, šunka, křupavá paprika a vůně pažitky osloví malé i velké gurmány. Vyzkoušejte lahodné a jednoduché šunkovo-sýrové kuličky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Roláda patří ke klasikám českých dezertů a většinou nechybí na žádné z rodinných oslav. Nadýchaný piškot je lehký jako pírko a v létě se skvěle doplňuje s čerstvým ovocem. Co se stane, když roládu naplníte osvěžujícím krémem z mascarpone a šlehačky a použijete čerstvé švestky a povidla? Zkuste posoudit sami.
Sýrový dresink můžete použít také jako dip na namáčení zeleniny, na rajčatový salát nebo k ledovému salátu se slaninou.
Losos, špenát a těstoviny jsou perfektní chuťová kombinace. Tento těstovinový salát chutná malým i velkým strávníkům. Jak si ho připravit doma?
Jídla z jednoho hrnce jsou záchranou pro všechny zaměstnané matky. Ušetří čas při přípravě, při mytí nádobí a úklid je otázkou pár minut.
Nachos se servírují v Mexiku jako předkrm nebo jako pochutina k různým příležitostem. V Texasu přidali k nachos dušené hovězí se slaninou a spoustou výrazného koření. Příprava tohoto jídla zabere téměř dvě hodiny, ale výsledek je naprosto famózní. Pikantní chuť můžete zjemnit zakysanou smetanou.
Výrazná chuť sýru kontrastuje se sladkokyselými brusinkami. Až tento toust ochutnáte, tuto kombinaci si zamilujeme. Tradiční karamelový norský sýr Brunost seženete ve specializovaných prodejnách sýru Cheesy.
Víte, jak se jmenuje španělské národní jídlo? Tortila española - omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule. Servíruje se studená, stejně jako gazpacho. Chtěli byste si ji někdy vyzkoušet doma? Můžete!
Připravte si plněnou tortillu s halloumi, salátem a bylinkovým dipem získáme vyvážené jídlo, které ocení malí i velcí třeba jako zdravý oběd do práce, nebo na výlet. Recept na Jakvkuchyni.cz!
Toskánskou fazolovou polévku tvoří pestrý výběr zeleniny, který lze obměňovat podle její dostupnosti. Kombinace zeleniny a středomořského koření jsou dokonalou symfonií chutí. Hlavní součástí jsou ale luštěniny, díky kterým dokáže polévka zasytit a zahřát v chladných dnech. Spolu s pečivem ji pak můžeme servírovat jako vydatný hlavní pokrm.