Holandská omáčka s chřestem a šťavnatým steakem

Holandská omáčka s chřestem a šťavnatým steakem

Holandská omáčka, kterou připravíme z několika základních surovin, tvoří spolu s chřestem nesmírně harmonické a lahodné chuťové duo. A když vše naservírujeme ještě s dobrým steakem, povýšíme oběd nebo večeři na dokonalý gurmánský zážitek. Připravte si chřest s holandskou omáčkou a šťavnatým steakem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Honzovy buchty plněné domácími povidly

Honzovy buchty plněné domácími povidly

Kynuté buchty patří často mezi rodinné recepty, které se předávají z generace na generaci. Naplnit je můžete např. tvarohem, ovocnou marmeládou nebo mákem. Není ale nad ty „pravé“, povidlové! Jejich vůně vás přenese zpátky do dětství stráveného u babičky na chalupě. Podle našeho receptu se vám zaručeně povedou a zmizí z plechu za pár minut.
Houbová omáčka s celozrnnou rýží a seitanem

Houbová omáčka s celozrnnou rýží a seitanem

Houby Shitake lze upravovat jakýmkoli způsobem, nejlépe se hodí do polévek či omáček. Shitake lze koupit sušenou v obchodech se zdravou výživou nebo čerstvou ve větších marketech.
Houbová polévka

Houbová polévka

Zahřeje i potěší. Krémová houbová polévka spolehlivě patří mezi pokrmy, které vám přinesou pohodu i plné břicho.
Houbový kuba

Houbový kuba

Houbový kuba patří k tradičním staročeským klasikám, které by neměly chybět na stole na Štědrý den. Pokud zrovna neholdujete smaženému kaprovi a bramborovému salátu, zkuste si připravit tento recept. Kuba není na přípravu nijak náročný, a navíc je velmi chutný.
Hovězí burrito

Hovězí burrito

Burrito patří spíše k vydatnějším jídlům, může za to však hlavně vysoký obsah bílkovin. Je proto vhodné zařadit druhé hlavní jídlo spíše zeleninové, případně si nedávat bílkoviny ke svačinám. Kvůli nepatrně vyššímu obsahu tuků se více hodí na oběd, ale to platí hlavně pro redukční jídelníčky.
Hovězí na houbách s hříbky na másle

Hovězí na houbách s hříbky na másle

Hovězí na houbách je opravdová chuťovka. V tomto receptu hraje hlavní roli šťavnatý hovězí váleček s omáčkou z lesních hub a pravých hřibů na másle se špekovým knedlíkem a vídeňskou cibulkou. Jak si připravit tuhle dobrotu poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

Vývar je naprostý základ, bez kterého se v kuchyni neobejdeme. Výborný je jako polévka, ale využít ho lze také jako základ pro celou řadu dalších receptů - polévek i omáček. Do vývaru, můžeme přidat také různé odřezky zeleniny, které se na jinou úpravu už nehodí. Vývar můžeme připravit také pouze z kostí/masa, koření, cibule a zbylou zeleninu přidat až před koncem vaření, aby zůstala hezky svěží. Připravte si pravý vývar jako od babičky s celestýnskými nudlemi podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Hovězí vývar z žeber

Hovězí vývar z žeber

Kromě toho, že jsou vývary zdravé a patří mezi oblíbené polévky, tvoří také základ mnoha dalších jídel - od polévek po omáčky. Hovězí vývar můžeme vařit přes noc, ale také jen hodinu. Jak si připravit vydatný vývar z hovězích žeber prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*