Zelená omáčka

Maminčina zelená omáčka

Ta nenápadná rostlinka, kolem které chodíte každý den, se skvěle hodí k jídlu. Zkuste z lomikamene třeba zelenou vajíčkovou omáčku nebo jej nasekejte do omelet.
Mandlové hříbky

Mandlové hříbky

Cukroví z domácího marcipánu se skvěle hodí na tác s vánočním cukrovím. S přípravou mandlových hříbků mohou pomoci i děti, pro které to bude skvělá zábava. K přípravě marcipánu doporučujeme použít čerstvě namleté mandle, aby hmota držela pohromadě a při tvarování se hříbky nedrobily.
Mandlové rohlíčky

Mandlové rohlíčky

Voňavé a nadýchané kynuté rohlíčky plněné mandlovou náplní jsou tím pravým k čerstvě uvařené kávě, nebo pro nedělní odpoledne. Velikost rohlíčků záleží zcela na vás. Přípravy kynutého těsta se není třeba obávat - stačí dodržovat pár zásad, jako třeba používat čerstvé droždí a nechat těstu čas na kynutí. Pak se vám to zaručeně podaří!
Mandlovo-citrónový chlebíček

Mandlovo-citrónový chlebíček

Kuchaři i cukráři rádi využívají citrusy pro jejich výraznou a svěží chuť. Citrónová (nebo pomerančová) šťáva dodá každému moučníku nejen pikantní výraznou chuť, ale i vláčnost. Pokud právě chystáte první jarní party na zahradě nebo rodinnou oslavu, vyzkoušejte lahodný mandlovo-citrónový chlebíček. Jistě bude vítaným osvěžením.
masové koule

Masové koule v rajčatové omáčce s cizrnou

Masové koule v rajčatové omáčce lze připravit na mnoho způsobů. Recepty si můžeme různě upravovat a hledat nové neotřelé kombinace. Stačí jen změnit typické koření - v tomto případě do masa přidáme špetku skořice a koření garam másala či čerstvý koriandr do omáčky a můžeme servírovat a obdivovat nové exotické chutě. Zavítáme do Orientu!
Medové perníčky ze žitné mouky

Medové perníčky ze žitné mouky

Zdravá varianta oblíbených perníčků je z celozrnné mouky a třtinového cukru. Díky sádlu jsou žitné perníčky vláčné, jeho chuť není v cukroví vůbec cítit.
Medové trubičky

Medové trubičky

Předvánoční období pomalu začíná a my začínáme přemýšlet, jaké dobroty připravíme na sváteční stůl. Pokud máte rádi nové věci, vyzkoušejte tyto medové trubičky. Patří sice k trochu pracnějšímu cukroví a možná budou trochu náročnější i na vaši trpělivost. Výsledkem ale budou lahodné trubičky vonící medem a karamelem. Jen se po nich zapráší – uvidíte!
Medový čert mikuláš a anděl

Medový Mikuláš, čert a anděl

Jakou vůni si spojíte s obdobím Vánoc? My tu perníčkovou. Letos dětem na Mikuláše připravte sladké odměny doma a ideálně je rovnou zapojte i do procesu výroby!
Měkké perníčky z celozrnné mouky

Měkké perníčky z celozrnné mouky

Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*