Batáty, známé také jako sladké brambory, jsou chuťově vynikající a navíc obsahují mnoho prospěšných látek. Připravte si batátové hranolky, které můžeme mít jako pochutinu pro návštěvu, nebo jako přílohu k jídlu. Jak na to prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Guláš už dávno nemusí být jen masitý pokrm, o tom svědčí obliba například guláše z hlívy ústřičné, nebo ze sojového masa. Zkuste si připravit guláš z bedel podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Tento bleskový recept ocení nejen ti, kdo se vyhýbá lepku. Základ na pizzu připravíme totiž místo klasického těsta z kukuřičné tortilly a ozdobit ji už pak můžeme dle chuti! V tomto receptu od Jakvkuchyni.cz vynikne chuť bylinek jako čerstvá bazalka, oregano a česnek.
Bigoš je tradičním jídlem ze zelí a masa, které se připravovalo většinou v zimním období pro zahřátí organismu na dlouhých a vyčerpávajících cestách zimní krajinou. Vaří se především v Polsku, Litvě, ale také ve Slezsku. Samozřejmě existuje řada místních variant s různými přísadami, třeba sušenými hříbky či švestkami. Polévka je nejlepší zaležená, po dvou až třech dnech, kdy se všechny chutě dokonale propojí.
Chřest, ať už zelený nebo bílý, v našich kuchyních poslední dobou zdomácněl. Jeho chuť je výrazná sama o sobě a tak mu sluší jednoduché úpravy. Jednou z možností, která uspokojí i náročné strávníky, je krémová polévka z bílého chřestu. Jak na to?
Když se řekne boršč, většina z nás si představí boršč z červené řepy, který je velmi rozšířený snad ve všech zemích východní Evropy. Tato polévka však existuje i v bílé variantě, která se opět liší kraj od kraje. Specifickou přísadou v této polévce je šťovík, který jí dodá tu pravou chuť. Jak si připravit bílý boršč?
Přinášíme tip na recept z bizoního masa. Jak na to?
Mleté maso po italsku. Ragú nechte dlouho probublávat a pak jej stačí přidat k těstovinám.
Řepa je skvělá pro pleť, postavu, imunitu a ještě výborně chutná. Využijete ji do tradiční polévky, která pochází z Ruska, do boršče.
Skvělý životabudič – doporučujeme vypít hned po ránu nalačno.