Farmářské menu 2016

Jak si užít příjemnou podzimní sobotu? Vydejte se na farmářské trhy, nakupte od farmářů čerstvou zeleninu a ovoce, zastavte se pro maso a vajíčka, popovídejte si u šálku kávy…

Po návratu domů si můžete nalít třeba skleničku burčáku a pustit se do vaření!
Odpočinete si od starostí, popustíte uzdu fantazii a rodina vás za to bude mít ještě radši. Inspirovat se můžete speciálním “farmářským” menu, které jsme pro vás sestavili.

Najdete zde vhodně zkombinované recepty na celý den, od rána do večera, kdy chcete posedět u vínka či burčáku.

Sestavené menu se vám bude pro inspiraci skvěle hodit například tehdy, když budete čekat návštěvu.

Celé farmářské menu si můžete stáhnout zde: Farmářské menu v PDF

Recepty dle farmářského menu

Bohatá snídaně

Vaječná omeletka se špenátem

Vaječná omeletka se špenátem

Snídaně by měla tvořit 20 až 25 % z celkového energetického denního příjmu. Naše zdravé tipy na snídani vám pomohou správně nakročit ...

Recept - suroviny a postup
Buchta z ovesných vloček

Buchta z ovesných vloček

Tuto vynikající zdravou pochoutku zvládne připravit i úplný začátečník a věřte, že budete celý den nabití energií.

Recept - suroviny a postup
Zázvorová limonáda s mátou

Zázvorová limonáda s mátou

Zázvor příznivě ovlivňuje trávení a podporuje chuť k jídlu. Je vhodnou prevencí v období nachlazení či chřipek, protože má skvělé...

Recept - suroviny a postup

Oběd

       … jako u farmáře

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Obyčejná cibule se promění v nebeskou krmi. Francouzský recept je nenáročný na suroviny, práci i čas. Odmění se vám ale božskou chutí,...

Recept - suroviny a postup
Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina...

Recept - suroviny a postup

Frappé a dezert

Café Frappé - ledová vzpruha na řecký způsob

Café Frappé - ledová vzpruha na řecký způsob

Káva, led, cukr a šlehačka? Na první pohled obyčejná ledová káva. Když vše ale pořádně rozmixujete, vytvoříte lahodnou a lehoučkou ...

Recept - suroviny a postup
Tarte Tatin – francouzský obrácený jablečný koláč

Tarte Tatin – francouzský obrácený jablečný koláč

Tarte Tatin (čti tart tatén) je podzimní specialita francouzské kuchyně. Obrácený jablečný koláč si můžete jednoduše upéct i doma –...

Recept - suroviny a postup

Večeře

Tataráček z čerstvého ananasu a máty s kousky grilovaného candáta a domácím chilli džemem

Tataráček z čerstvého ananasu a máty s kousky grilovaného candáta a domácím chilli džemem

Sladkokyselý ananas, pikantní chilli džem a dravá ryba tvoří dohromady zajímavou kombinaci na večeři nebo originální jídlo na party.

Recept - suroviny a postup
Domácí bramborové gnocchi s restovanými houbami a čerstvým tymiánem

Domácí bramborové gnocchi s restovanými houbami a čerstvým tymiánem

Noky s houbami a tymiánem jsou typické pro severní Itálii. Pomalu se zabydlují i v českých kuchyních. Jejich příprava je náročnější,...

Recept - suroviny a postup
Vanilková zmrzlina s citronovou šťávou a zázvorem

Vanilková zmrzlina s citronovou šťávou a zázvorem

V parném létě není nic příjemnějšího, než si dopřát chladivé osvěžení v podobě lahodné zmrzliny. Najít poctivou zmrzlinu je v...

Recept - suroviny a postup

Večer u vína

Losos zrající v soli, bylinách a koření

Losos zrající v soli, bylinách a koření

Marinovaný losos je jednodušší na přípravu, než se zdá na první pohled. Stačí si vybrat kvalitní maso (chlazené, ne mražené)....

Recept - suroviny a postup
Zdravé domácí chipsy

Zdravé domácí chipsy

Co provést se zeleninou, která vadne v přihrádce ledničky? Nebo vám zahrádka urodila spoustu kořenové zeleniny a vy nevíte, jak ji...

Recept - suroviny a postup
Dýňové chipsy

Dýňové chipsy

Geniální pochoutka k televizi nebo na oslavu. Zdravá alternativa bramborových lupínků se hodí i na nabírání pomazánky nebo guacamole. Bez...

Recept - suroviny a postup

Reportáž z farmářských trhů: O víně a burčáku

Večerní posezení si můžete zpříjemnit kvalitním vínem, které vhodně doplní připravené občerstvení. Víno je alkoholický nápoj, který vzniká kvašením moštu z plodů vinné révy. Důležité je víno správně uchovávat, vybrat k podávenému jídlu a připravit ke konzumaci. Čtěte více v celém článku…

Recepty k dobrotám podávaných na farmářských trzích

Pravý estonský kringel

Pravý estonský kringel

V čem vlastně spočívá kouzlo kringlu? V podstatě se jedná o závin obrácený na ruby, který se plní různými náplněmi. Nejoblíbenější...

Recept - suroviny a postup
Zapečené ovesné vločky s borůvkami a kokosem

Zapečené ovesné vločky s borůvkami a kokosem

Ovesné vločky – jen málokterá potravina dodá tělu tolik energie a na poměrně dlouhou dobu. Ovesné vločky také obsahují spoustu cenných...

Recept - suroviny a postup
Koblížky pečené v troubě

Koblížky pečené v troubě

Sladké a barevné kulaté koblížky s dírou uprostřed – to jsou světoznámé donuty. Tuto dobrotu proslavili především policisté v...

Recept - suroviny a postup
Raw Kakaovo ořechové tyčinky

Raw Kakaovo ořechové tyčinky

Pokud máte rádi oříšky a čokoládu, zamilujete si tyto nepečené, extra zdravé tyčinky. Zvládne je každý, kdo umí používat mixér....

Recept - suroviny a postup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*