Grilovací sezóna je v plném proudu a to znamená jediné – ze zahrad voní grilované maso a my si s přáteli pochutnáváme na večeřích pod širým nebem. Jak ale naložíme s masem, které nezvládneme zpracovat? Rozhodně ho nevyhazujme. V rámci seriálu Gurmánské vaření beze zbytku si prozradíme výborný recept. Jak na to?
O seriálu Gurmánské vaření
Seriálem Gurmánské vaření beze zbytku nás provádí šéfkuchař Ondřej Hutnik. Ve 12 dílech si ukážeme 12 originálních receptů. Prozradíme si, jak zpracovat maximum potravin a zbytků jídel. Připravíme si výborné plnohodnotné pokrmy a přidáme tipy na ekologické hospodaření v kuchyni.
Proč jíst vepřové maso?
Vepřové maso bývá považováno za nezdravé, ale není to úplná pravda. Červené maso do našeho jídelníčku patří.
Pochutnávat bychom si na něm měli ovšem s mírou. Proč? Obsahuje totiž větší množství tuku – záleží ale na tom, po jakém kousku vepřového masa sáhneme.
Kvalitní libový kousek nám jedině prospěje a tuku bude mít stejně, jako když sníme například grilované kuře i s kůží.
Velkou výhodou vepřového masa jsou bílkoviny, železo, draslík, fosfor a vitaminy skupiny B. S chutí si proto dopřejme krkovici, panenku, kýtu nebo pečeni.
Připravte si jídlo beze zbytku podle návodu ve videu.
Videorecept na Grilovanou vepřovou krkovici v tacos z římských listů
Co se zbytkem masa ze včerejšího grilování? Připravte si grilovanou vepřovou krkovici ze seriálu Gurmánské vaření beze zbytku! (Zdroj: Jakvkuchyni.cz)
Jídlo si můžeme připravit také podle receptu níže.
Grilovaná vepřová krkovice v tacos z římských listů
Grilovací sezóna je v plném proudu a může se snadno stát, že nám zbyde přebytečné vepřové maso nebo zelenina. Rozhodně tyto potravinové...
Recept - suroviny a postupKdo je šéfkuchař Ondřej Hutnik?
„Já se k vaření dostal fatálním omylem. Nikdy jsem kuchařské řemeslo nestudoval a nejsem vyučený,” říká s úsměvem Ondřej Hutnik. Jeho cesta do kuchyní světoznámých restaurací začala někde jinde, ve Skotsku. Právě sem si přišel vydělat peníze, naučit se anglicky a zažít dobrodružství. V jednom hotelu nutně potřebovali kuchaře a Ondra souhlasně kývl. Prošel si křestem ohněm, ale jak sám říká: „Byl to nejlepší omyl mého života. Byl to okamžik, kdy jsem zjistil, co chci v životě dělat.”