Gurmánské vaření beze zbytku: Nakládané lesní houby na kyselo

Našli jste tolik hub, že nevíte co s nimi? Skvělý způsob, jak si je uchovat na dlouhou dobu, je konzervace. Vařte beze zbytku a připravte si nakládané lesní houby na kyselo podle receptu od Jakvkuchyni.cz!

Gurmánské vaření beze zbytku: Nakládané lesní houby na kyselo
Připravte si Nakládané lesní houby na kyselo podle seriálu o bezezbytkovém vaření na Jakvkuchyni.cz!

O seriálu Gurmánské vaření beze zbytku

O čem je  12 dílů videoseriál Gurmánské vaření beze zbytku? O tipech a receptech, kterými předcházíme plýtvání potravinami.
Podle průzkumů se totiž přibližně ⅓ vyprodukovaných potravin na světě vyhodí…
V každém díle najdete  recepty na vaření beze zbytku. Využití maxima potravin a zbylých jídel šetří peníze, čas i přírodu. To už je dost důvodů, proč zkusit změnit přístup. Co říkáte? 

Proč bychom měli jíst houby?

Houby obsahují především vitaminy B2 a B3 (riboflavin a niacin).
Tyto vitaminy dělají našemu tělu jednu velkou službu – pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi. To ale není vše, čím nám houby prospívají. Obsahují vlákninu, jsou také výborným zdrojem selenu, který se řadí mezi účinné antioxidanty.

Pokud máme hodně hub a nevíme, co s nimi, je skvělým způsobem, jak je uchovat, jejich naložení do kyselého láku. Ty si v tomto dílu připravíme s kuchařem Ondřejem Hutnikem.

Videorecept na Nakládané lesní houby na kyselo

Jak naložit s přebytkem hub? Co si je naložit do kyselého láku podle videoreceptu Gurmánské vaření beze zbytku.  (Zdroj: Jakvkuchyni.cz).

Připravit si je bezezbytku můžeme také podle receptu od Jakvkuchyni.cz!

Nakládané lesní houby na kyselo

Nakládané lesní houby na kyselo

Přebytek hub můžeme využít i tak, že si je naložíme do kyselého láku. Díky tomu je nemusíme spořádat hned, ale až na ně dostaneme...

Recept - suroviny a postup

Konzervace je výborným způsobem, jak uchovávat přebytky ovoce a zeleniny. Tak dobrou chuť!

Předcházejte šetrným využíváním surovin zbytečnému potravinovému odpadu – šetříme svoje finance, ale také naši přírodu. Ohleduplnější k životnímu prostředí můžeme být například i díky preferování opakovatelně použitelných obalů, více v článku Proč předcházet používání jednorázových plastových obalů?

 

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*