Našli jste tolik hub, že nevíte co s nimi? Skvělý způsob, jak si je uchovat na dlouhou dobu, je konzervace. Vařte beze zbytku a připravte si nakládané lesní houby na kyselo podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
O seriálu Gurmánské vaření beze zbytku
O čem je 12 dílů videoseriál Gurmánské vaření beze zbytku? O tipech a receptech, kterými předcházíme plýtvání potravinami.
Podle průzkumů se totiž přibližně ⅓ vyprodukovaných potravin na světě vyhodí…
V každém díle najdete recepty na vaření beze zbytku. Využití maxima potravin a zbylých jídel šetří peníze, čas i přírodu. To už je dost důvodů, proč zkusit změnit přístup. Co říkáte?
Proč bychom měli jíst houby?
Houby obsahují především vitaminy B2 a B3 (riboflavin a niacin).
Tyto vitaminy dělají našemu tělu jednu velkou službu – pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi. To ale není vše, čím nám houby prospívají. Obsahují vlákninu, jsou také výborným zdrojem selenu, který se řadí mezi účinné antioxidanty.
Pokud máme hodně hub a nevíme, co s nimi, je skvělým způsobem, jak je uchovat, jejich naložení do kyselého láku. Ty si v tomto dílu připravíme s kuchařem Ondřejem Hutnikem.
Videorecept na Nakládané lesní houby na kyselo
Jak naložit s přebytkem hub? Co si je naložit do kyselého láku podle videoreceptu Gurmánské vaření beze zbytku. (Zdroj: Jakvkuchyni.cz).
Připravit si je bezezbytku můžeme také podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Nakládané lesní houby na kyselo
Přebytek hub můžeme využít i tak, že si je naložíme do kyselého láku. Díky tomu je nemusíme spořádat hned, ale až na ně dostaneme...
Recept - suroviny a postupKonzervace je výborným způsobem, jak uchovávat přebytky ovoce a zeleniny. Tak dobrou chuť!