Pamatujete si na dětská jídla, která nám rodiče připravovali k večeři? Určitě mezi nimi byla i smaženka s vajíčkem. Vařte zero waste a připravte si s Jakvkuchyni.cz podobný recept. V hlavní roli bude zbylý knedlík, ale věřte, že se budou všichni za ušima olizovat!
O seriálu Gurmánské vaření
V seriálu Gurmánské vaření beze zbytku se můžete inspirovat ohleduplným přístupem k potravinám a prevenci vzniku zbytečného potravinového odpadu.
I ze zbytků v kuchyni totiž vykouzlíme výborné a originální jídlo.
Ve 12 dílech najdete 12 originálních video receptů a chybět nebudou ani tipy na ekologické hospodaření.
Společně s kuchařem Ondřejem Hutnikem si v dnešním díle připravíme smaženku z houskového knedlíku s parmazánem a slaninou.
Jíst či nejíst slaninu?
Slanina je zdravější, než si mnoho z nás myslí. I přes to, že obsahuje vysoké množství tuku, má na naše tělo pozitivní vliv.
Tuk ve slanině obsahuje tzv. esenciální mastné kyseliny, které působí pozitivně na cévy a podporují jejich elasticitu.
Jednou za čas a v malé míře si tuto pochoutku můžeme klidně dopřát.
TIP od Jakvkuchyni.cz: měli bychom dbát na původ masa, jeho barvu a vůni. Slanin existuje celá řada, například:
- anglické slanině z vepřového bůčku;
- americké slanině z vepřového pupku či boku;
- kanadské slanině z vepřové panenky;
- italské slanině guanciale z vepřového líčka;
- nebo japonské slanině z vepřového pupku.
Videorecept na Smaženku z houskového knedlíky s parmezánem
Jak naložit se zbylým knedlíkem? Udělejte z něj smaženku sypanou křupavou slaninou, parmazánem a čerstvými bylinkami podle videoreceptu Gurmánské vaření beze zbytku. (Zdroj: Jakvkuchyni.cz).
Jídlo beze zbytku si můžete připravit také podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Smaženka z houskového knedlíku s parmazánem a slaninou
Jaké typické jídlo se vám vybaví při vzpomínce na dětství? Jedním z těch klasických bude určitě knedlík s vejci, je to tak? Dnes si ho...
Recept - suroviny a postup