Matěj Ruppert je zpěvák ze skupiny Monkey Business, příležitostný herec, všeuměl a především velký gurmet. Tagliatelle Bolognese patří k nejznámějším italským receptům.
Suroviny a postup
- Tagliatelle
- Sůl
- Olivový olej
- Máslo
- Cibulka
- Česnek
- Salciccia (klobása)
- Pomodori pelati (nakládaná rajčata)
- Pomodori secchi (sušená rajčata v oleji)
- Růžový pepř
- Čerstvý rozmarýn
- parmezán
Místo mletého masa můžeme použít uzeninu (například italská salsiccia je už okořeněná a je v ní anýz). Na olivovém oleji a trošce másla zpěníme cibuli a česnek, přidáme maso ze salciccie (nebo mleté maso dle chuti) a pořádně propečeme. Pomodori pelati už v sobě obsahují cukr, takže omáčku pak nemusíte doslazovat. Přidáme růžový pepř, rozmělníme mezi prsty a přidáme do masa. Uvaříme tagliatelle. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme okořeněné maso, rajčata a nasekaný čerstvý rozmarýn. Přidáme trochu másla na zjemnění. Sušená rajčata naložená v olivovém oleji nakrájíme na kostičky, omáčku okyselí a díky nim je zajímavě pikantní. Tagliatelle zamícháme přímo do omáčky, aby se chutě spojily dohromady. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a rozmarýnem.