Jaké potraviny je dobré uložit do ledničky a které naopak patří na linku nebo do spíže?
Do ledničky
Na horní polici uložte mléko, mléčné výrobky, džusy a otevření nápoje. Na střední polici patří mléčné výrobky, jako jogurty, sýry, máslo, hotová jídla a zbytky jídel. Otevřené džemy a zavařeniny je také nejlepší uložit doprostřed, případně do dveří lednice.
Syrové maso a ryby umístěte dospodu a vždy pečlivě oddělte od ostatního jídla. Do košíků úplně vespod lednice patří ovoce a zelenina, pokud jsou dozrálé. Nedozrálá jablka a další nechte dozrát na lince – proces zraní se v lednici totiž zpomalí. Do dveří ledničky uložte otevřené džemy a vejce.
Některé potraviny do ledničky nepatří
Jde zejména o ovoce: banány, citrusy, ananas, meloun, mango, papriky, rajčata. Suché potraviny, jako česnek, cibule a zázvor, také do ledničky nedávejte.
Některé ovoce produkuje etylén podporující zraní, jsou to jablka, avokáda, nektarinky, hrušky, meruňky. Proto je neukládejte společně s bramborami, které by mohly začít klíčit.
Nakrojenou cibuli nedávejte do ledničky, protože by od ní načichly ostatní potraviny.