Sluneční paprsky slábnou a na zahrádce dozrává podzimní úroda. Mezi tu patří především jablka, hrušky a různá kořenová zelenina. Typickou zeleninou, která neodmyslitelně patří k podzimu, je také červená řepa. Její nasládlou zemitou chuť jedni milují, jiní jí nemohou přijít na chuť.
Červená řepa je přitom doslova nabitá vitamíny a minerály, které naše tělo na podzim potřebuje. V tomto období se totiž náš jídelníček mění a místo studených salátů dostáváme chuť na husté polévky a tepelně upravenou zeleninu.
Červená řepa má neuvěřitelně širokou škálu kulinářského využití, a to jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Největší hodnotu má ve své syrové podobě, kdy z ní můžeme připravovat různé saláty a šťávy. Tepelně upravená řepa má ale rozhodně také svůj význam. Pečení totiž umocňuje chuť a vůni zeleniny.
Pečená bageta s červenou řepou a kozím sýrem
Nebojte se neobvyklých jídel a upečte si zdravou červenou řepu v kombinaci s kozím sýrem, rukolou a křupavou bagetou. Během pár okamžiků...
Recept - suroviny a postup