Entrecote, neboli Rib Eye Steak je maso z vysokého roštěnce. Hodí se na rychlou úpravu a připravíme z něj výtečné steaky. Výběr masa bychom určitě neměli podcenit a investovat do vyzrálého masa. Sladká brusinková omáčka dodá steaku šmrnc. Jak si připravit šťavnatý Rib Eye Steak prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Česká
Roastbeef je úplně jednoduché jídlo, se kterým ale naděláme velkou parádu! Skvěle se hodí k bramborám, do salátu, sendvičů nebo na chlebíčky. Maso ale nesmí být zcela propečené, aby zůstalo pěkně růžové a šťavnaté.
Jak si nachystat dobrý okurkový salát, který se hodí jako zdravé osvěžení k hlavním jídlům? Jak na tuhle okurkovou klasiku prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Dušené vepřové maso v mrkvi je klasika, kterou asi někdy ochutnal každý z nás. Recept, který bude chutnat malým i velkým přináší Jakvkuchyni.cz!
Energie se na výletech hodí a nemusíme ji vždy přijímat pouze z jídla. Připravte si domácí smoothie z lesních plodů - tenhle nápoj nám ji zaručeně dodá a navíc si pochutnáme! Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Připravte si zapečené těstoviny s tvarohem a jablky. Těstoviny nasladko se hodí na snídani, nebo i na svačinu. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
Z grilovaného bůčku na pivě s česnekem a bylinkami lze vykouzlit opravdovou dobrotu! Chutná navíc skvěle studený i teplý. Jako přílohu si k němu můžeme připravit lehký, ale zároveň sytý salát s bramborami a vejci! Jak na grilovaný bůček s rukolovým salátem prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
V teplých dnech nejlépe chutnají lehká a osvěžující jídla. A přesně takovým pokrmem je rajčatový salát s mátou. Připravte si ho podle receptu Jakvkuchyni.cz!
Odpalované těsto si většina spojí hlavně s věnečky. Je ale skvělé i na ovocné knedlíky. Výborně se hodí hlavně na tvrdší ovoce jako jsou meruňky nebo švestky. Klasickou posypku z tvarohu, cukru a másla můžeme nahradit opečenou strouhankou se skořicí, do které můžeme přidat i nadrobno namleté oříšky.
Grilovaná rajčata si můžeme připravit jako lehkou letní večeři, předkrm nebo přílohu k opečenému masu. Naplnit je lze různými druhy sýrů, například sýrem feta nebo krémovým čerstvým sýrem s gorgonzola. Správnou chuť dodají čerstvé bylinky.
Kynuté koláče a vdolky se neustále řadí k těm nejoblíbenějším dezertům. V letních měsících můžeme použít k jejich naplnění čerstvé ovoce. Kombinace s jahodami a křupavou drobenkou je neodolatelná. Recept na Javkuchyni.cz!