Grilovací sezóna je tady! Místo masa můžeme k zelenině připravit grilovaný hermelín s jarní cibulkou. K této chuťové kombinaci se skvěle hodí nasládlé omáčky. Pokud nám nebude počasí přát, můžeme si ho připravit i doma v troubě. Recept na grilovaný hermelín s jarní cibulkou a domácí švestkovou a brusinkovou omáčku přináší Jakvkuchyni.cz!
Česká
Vyrobit si vlastní domácí zmrzlinu je velmi snadné a rychlé. V mrazáku díky tomu vždy najdeme chlazenou pochoutku bez přidaných barviv, sladidel a éček. Mňam!
Arónie obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, zejména antioxidantů, vitamínu C, ale i rutin. Připravte si podle receptu Jakvkuchyni.cz pečený kompot, který se perfektně hodí k dochucení sýrů, různých druhů masa, čajů a dezertů. Jak na to?
Aronie je plná zdraví prospěšných látek, hlavně antioxidantů, které mají pozitivní účinky na zdraví. Jak si připravit kompot z arónie doma?
Netradiční recept na guláš, který není zahuštěn moukou a je dokonce pečený v troubě. Namísto mouky je použit rajčatový protlak, proto je recept bez lepku. Maso můžeme použít hovězí, nebo vepřové. Jak si připravit pečený bezlepkový guláš?
Pohoštění pro návštěvu, odpolední zobání u pěkného filmu nebo lehká večeře - ve všech případech nám cuketové chipsy se sýrem přijdou vhod. Cuketa je navíc zdravá, takže v tomto případě mohou výčitky svědomí stranou. Jak si připravit tohle zdravé mlsání prozradí Jakvkuchyni.cz!
Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako vánek, se světlým proužkem po obvodu a zlatá na povrchu. Jak si doma upéct lahodné domácí koblihy plněné jahodovým džemem s příchutí vanilky prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Pečené ovoce může představovat zajímavou alternativu ke sladkým dezertům. Samo o sobě bývá sladké, není tedy třeba doslazovat spoustou cukru. Pečená jablíčka skvěle doplňuje nakyslá chuť povidel a křupavé oříšky. Chybět by nemělo ani koření, které můžeme zvolit dle našich chuťových preferencí. Výborná je vanilka, skořice nebo kardamom. V chladnějším počasí budou chutnat skvěle teplá, v létě mohou osvěžit jako studený dezert. Jak na to?
Kromě toho, že jsou vývary zdravé a patří mezi oblíbené polévky, tvoří také základ mnoha dalších jídel - od polévek po omáčky. Hovězí vývar můžeme vařit přes noc, ale také jen hodinu. Jak si připravit vydatný vývar z hovězích žeber prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Rakytník je doslova nabitý vitamíny a zdraví prospěšnými látkami. Pro jeho pozitivní účinky na zdraví se používá stovky let. Jak si připravit rakytníkový likér prozradí recept na Jakvkuchyni.cz! Jak na to?
Rakytníkový sirup je vhodný jako prevence, ale i jako podpůrná léčba při nachlazení či chřipce. Stejné účinky má samozřejmě i čistá rakytníková šťáva, která je navíc bez cukru, ale kvůli tomu nemá dlouhou trvanlivost. Jak si připravit rakytníkový sirup podle receptu Jakvkuchyni.cz?