Zbyla vám od oběda uvařená rýže? Rozhodně ji ještě můžeme využít! Pokud na její slanou variantu už chuť nemáme, vyzkoušejte sladkou verzi. Společně s šéfkuchařem Davidem Šaškem si prozradíme výborný recept na mléčnou rýži bez laktózy s malinami. Jak na to?
Česká
Vyzkoušejte si výbornou chuťovou kombinaci hovězího masa na česneku, se špenátem a bramborovými plackami. Jak na celý recept prozradí Jakvkuchyni.cz!
Hovězí krk se nejlépe hodí na pozvolné dušení do omáček. Kombinace hovězího masa a dobrého vína spolu s tymiánem a rozmarýnem je nedostižná a sušená rajčata celé jídlo dokonale ozvláštní. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
Pampeliška je oblíbenou bylinkou s dlouholetou tradicí v léčitelství. Kromě pozitivních účinků na naše zdraví může i skvěle chutnat. Připravte si svěží jarní pampeliškový salát z mladých listů. Jakvkuchyni.cz přináší recept a přidáním pár ingrediencí získáme zdravý a chutný hlavní chod. Jak na to?
Variací na rizota jsou plné kuchařky, každý má jistě nejeden svůj oblíbený recept, zkuste tedy někdy rýži, nebo alespoň její část, nahradit kroupami, uvidíte, že změna bude víc než příjemná!
Vepřová krkovice je prorostlejší kus masa, který se hodí nejvíce na grilování, kdy se přebytečný tuk vypeče a zůstane krásně šťavnaté maso. Z krkovice ale můžeme připravit i řízky. Tentokrát klasický trojobal vyměníme za těstíčko a jako přílohu použijeme šťouchané brambory s opečenou cibulkou.
Palačinky mají rádi malí i velcí. Klasikou jsou palačinky s marmeládou, čokoládou, ovocem či zmrzlinou. Čím dál populárnější jsou ale i palačinky na slano. Vyzkoušejte špenátové palačinky s krémem, semínky a rajčaty podle receptu na Jakvkuchyni.cz. Výborně je chuťově doplní i uzený losos.
Pivní štrúdl skvěle doplní občerstvení na oslavě či party. Zajímavé je, že těsto není po pivu cítit a tak ho lze zkombinovat jak slanou, tak se sladkou náplní. Jakvkuchyni.cz prozradí v receptu, jak na to!
Pojďme si podle receptu Jakvkuchyni.cz připravit křupavý salát s jablkem, mrkví a rozinkami, který je plný vitamínů.
Na první pohled možná trochu zvláštní kombinace, ale už při první soustu se přesvědčíme, že tento tradiční italský recept snadno okouzlí chuťové pohárky. Vepřová pečeně zůstane díky mléku hezky šťavnatá a jako bonus získáme skvělou omáčku. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Konfitování je jedním ze způsobů pomalého dušení masa. Maso se zalije tukem (rostlinným olejem, nebo sádlem) a při nízké teplotě v rozmezí 80 až 100 stupňů se dlouze dusí. Není třeba se obávat, že bude maso příliš nasáté tukem. Maso totiž tuk neabsorbuje, jen zajistí, že zůstane krásně šťavnaté a zároveň měkké. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!