Červená řepa patří do našich jídelníčků již od pradávna. A to nejen díky skvělé chuti, ale i kvůli jejím zdravým účinkům. Řepu nejčastěji nalezneme v salátech, polévkách či jako přílohu k některým hlavním pokrmům. Rovněž se často objevuje jako součást pečené zeleniny. Její využití je všestranné a pokrmy, které ji obsahují, bývají zároveň jednodušší na přípravu. A to platí i pro dnešní recept.
Česká
Gurmánská pochoutka, která pozvedne každou grilovací párty. Spojte jemnou chuť žampiónů s výrazným sýrem a uzenou slaninou.
Víkendová grilovačka může potěšit i vegetariány, na gril totiž můžete dát i mnoho druhů zeleniny nebo hub. Vyzkoušejte si ugrilovat žampiony v parádní marinádě. Dobrou chuť!
Pokud jste si přinesli z lesa košík plný hub a teď přemýšlíte, co s nimi, inspirujte se tipem Jakvkuchyni.cz! Zkuste experimentovat a připravit si toto skvělé houbové ragú s bramborovými gnocchi. Jak na to?
Helga je optimistka z jižní Moravy, která má ráda přírodu, fotografování a kromě toho také
skvěle vaří. Podělila se s námi o snadný recept na snadnou, ale parádní, rybičkovou
pomazánku.
Kachní maso je velmi oblíbené a lze ho připravovat na různé způsoby. Většina z nás si s velkou pravděpodobností vzpomene nejdříve na klasiku v podobě kachny se zelím a knedlíky. Zatímco celou kachnu můžeme péct i 12 hodin, aby bylo maso křehké, kachní prsa patří mezi tzv. minutková masa, a tak mohou být vítaným zpestřením při letních grilovačkách. Navíc v letním období, kdy nám úroda na zahradách skýtá spoustu různého ovoce, můžeme zkoušet různé a méně tradiční kombinace. Vyzkoušejte podle receptu Jakvkuchyni.cz sladko-kyselé meruňky a rozmarýn, které dodají šťavnatému masu jiný chuťový rozměr.
Hlíva ústřičná patří mezi houby, které má mnoho z nás v oblibě. A i když to na první pohled nevypadá, má mnoho pozitivních účinků na naše zdraví. Tak třeba posiluje imunitu, má antioxidační účinky, snižuje krevní tlak, cukr v krvi a cholesterol atd. Navíc ji lze použít k přípravě mnoha receptů i pro mnohotvárnost jejího zpracování: můžeme ji sušit, péct nebo smažit jako ostatní houby. Dnes ji vyzkoušíme ve variantě vaječné omelety.
Vynikající a vláčnou kefírovou buchtu známe zřejmě všichni. Recept jsme upravili a upekli jsme znamenitý dort. Je plný lahodného čokoládového krému a o ozdobený malinami - chutná prostě báječně!. A že výsledek stojí skutečně za to, tak to si pojďte podle receptu Jakvkuchyni.cz vyzkoušet, nebudete litovat! Jak na to?
Libeček můžeme přidat do polévek, k masu i do pomazánek. Pokud ho máme na zahrádce hodně, můžeme si vyrobit domácí maggi! Jak na to?
Sezóna džemů a marmelád je tu! S dozráváním ovoce na zahrádkách přichází otázka, co s tou náramnou a chutnou úrodou udělat? Jednou z možností, jak si uchovat léto ve skleničce, je zavařit si kousky ovoce jako kompot, nebo si z něj připravit domácí marmeládu. A ta meruňková, to je opravdová klasika, která přináší osvěžující nakyslou chuť z meruněk proslazených sluníčkem. Jak na to?
Jakvkuchyni.cz přináší jednoduchý a rychlý recept na domácí džus z jablka a mrkve. Jdeme na to.