Těstovinová bábovka

Těstovinová bábovka

Těstovinový nákyp je oblíbenou sladkou variantou oběda nebo večeře, kterou ocení především děti. Těstoviny v kombinaci s tvarohem a rozinkami chutnají zatepla i zastudena. Spojení těstovin a bábovky se na první pohled může zdát zcela nemožné, ale upéct nákyp ve formě na bábovku je skvělý nápad. Jak na to?
Žebrácké batůžky

Žebrácké batůžky

S dnešním receptem opět nahlédneme pod pokličku staročeské kuchyně. Tento recept na velmi chutné cukroví je starý zhruba sto let a jeho název je odvozen od podoby. Výsledné cukroví totiž opravdu vypadá jako zabalený batůžek. Základ tvoří košíček z křehkého těsta plněný nadýchanou sněhovou náplní s ořechy. Časově patří recept k těm náročnějším, ale výsledek stojí zcela jistě za to!
Růžičková kapusta

Zimní polévka z růžičkové kapusty

Chladné zimní období si žádá horké a vydatné polévky. Jako královnu mezi zimní zeleninou bychom mohli nazvat růžičkovou kapustu. Je velmi zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí. Takže pokud jste se růžičkové kapustě vyhýbali obloukem, je čas to napravit.
Polévka z kořenové zeleniny se šunkou

Polévka z kořenové zeleniny se šunkou

Polévka stále patří k velmi oblíbeným pokrmům a každý má svoje osvědčené recepty. Obecně jsou v zimním období více v kurzu hutné a krémové polévky. Pojďte s Jakvkuchyni.cz vyzkoušet polévku z kořenové zeleniny, která je plná zeleniny, skvěle chutná a příjemně zahřeje. Skvěle chutná s restovanou šunkou a čerstvou petrželkou, nebo třeba s restovaným pečivem.
Bramborové vdolky s mrkvovou marmeládou

Bramborové vdolky s mrkvovou marmeládou

Únor je obdobím masopustu, kdy je třeba napéct různorodé dobroty. K tomuto svátku také neodmyslitelně patří smažené koblihy nebo vdolky. Jemné nadýchané těsto s marmeládou milujeme snad všichni. Dnes si vyzkoušíme netradiční recept na vdolky z bramborového těsta, které doplníme lahodnou mrkvovou marmeládou.
Bramboto s tvarůžkovou pěnou

Bramboto s tvarůžkovou pěnou

Kreativitě se v kuchyni opravdu meze nekladou. Do dokládá i slavný český šéfkuchař Přemek Forejt, který se svým týmem pro hosty v restauraci Entrée vymyslel místo klasické rizota tzv. bramboto. Protože přeci jen na Hané rostou více brambory než rýže. Zkuste si jej doma připravit i my, je to opravdu delikatesa!
Škvarkové placky s mákem

Škvarkové placky s mákem

Škvarkové placky dělávaly naše prababičky a babičky poměrně často. Když se škvařilo sádlo při zabíjačkách, zůstávala spousta škvarků, které se daly využít mnoha způsoby. K jednomu z nejoblíbenějších patřily placky, do kterých se přidávaly posekané škvarky. Pokud si budeme chtít škvarkové placky upéct dnes, nemusíme už kvůli tomu zabíjet prase - škvarky můžeme běžně sehnat v každém řeznictví. Nezapomeňte placky také řádně posypat mákem, tak chutnají totiž skvěle!
Kuřecí paličky na zázvoru a medu

Kuřecí paličky na zázvoru a medu

Kdo by neměl rád dokřupava opečená kuřecí stehýnka?! Oblíbené kuřecí paličky lze připravovat na mnoho různých způsobů… pečená, smažená, grilovaná… I když není ke grilování nejvhodnější počasí, šťavnaté paličky si můžeme upéct i doma v troubě. A pokud se doma chystáte na party, bude se vám zcela jistě hodit právě tento recept! Pikantní chuť a neodolatelnou křupavou kůrčičku dodá paličkám marináda z medu, zázvoru a chilli. Jak na to?
Pistáciové rohlíčky s kardamomem

Pistáciové rohlíčky s kardamomem

Přípravy na Vánoce běží naplno a v kuchyni voní připravované cukroví. Snad v žádné domácnosti nesmí na Vánoce chybět vanilkové rohlíčky, na které existuje nespočet receptů. Pokud se nebojíte změn, vyzkoušejte rohlíčky v poněkud netradičním podání. A to pistáciové s příchutí kardamom - jsou opravdu božské. Díky pistáciím jsou jemně nasládlé, ale kardamom jim dodá zajímavou kořeněnou chuť. Pokud nemáte rádi výrazné chutě, použijte raději mletý kardamom. Jak na pistáciové rohlíčky s kardamomem?
Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

I ti, kdo holdují zdravějším pokrmům, si čas od času dopřejí svíčkovou s poctivým knedlíkem. Dobrý knedlík je základem české kuchyně. Díky tomu jich máme spoustu druhů, tak proč nevyzkoušet třeba ty se zelím. Načerpejte u Jak v kuchyni inspiraci, jejich příprava není vůbec náročná. Hodí se nejen jako příloha k pečenému masu, ale i jako samostatný chod.
Vanilkový sirup

Vanilkový sirup

Možností, jak využít v kuchyni vanilku je spousta. My si společně připravíme vanilkový sirup. Postup je velmi jednoduchý. Jak na to?