Majonéza vyrobená za studena z kešu ořechů je geniální pochoutka. Chutná báječně a můžete ji využít v receptech, při kterých běžně používáte majonézu nebo tatarku. Tato varianta majonézy připravovaná z kešu (někdy ,,kešunéza“) se skvěle hodí do bramborového salátu, na těstoviny, zeleninové nebo kelpové nudle, jako zálivka do salátů, dále jako pomazánka na chlebíčky či jako omáčka k hranolkům.
Kelpové nudle jsou vyrobeny z mořské řasy Kelp, která je bohatá na antioxidanty a protizánětlivé složky. Nudle jsou bezlepkové a obsahují málo kalorií.
Zřejmě se divíte, jak souvisí zdravá raw strava a hranolky? V článku v seriálu Raw strava “Jak na jaro odlehčit jídelníček s živou stravou?” uvádíme, že je velkou výhrou, když část vařeného pokrmu nahradíte živou a chutnou stravou. Například když na těstoviny použijete raw rajčatovou omáčku, nebo smažené bramborové hranolky nahradíte za hranolky připravené z bílé ředkve, které jsou obalené v trošce kurkumy. A právě k takovým hranolkům si místo klasické majolky připravíte domácí majonézu z kešu ořechů.
Batáty neboli sladké brambory můžete v kuchyni využít stejně jako klasické brambory. Jejich energetická hodnota je o polovinu vyšší než u běžných brambor.