Letní tykvové menu: dýňová polévka, zapečená s masem a cuketový koláč

Tykvi využijete celou: z dužiny připravíte polévku a samotnou vydlabanou tykvi naplníte mletým masem. A jako zákusek si dejte dietní koláč z cukety! Lehké letní menu, které si připravíte za pár minut! Cuketa Dýně, cuketa, patizon… to všechno jsou druhy tykve. Tato prastará plodina se hodí na teplou i studenou úpravu. Tykve mají výhodu v tom, že jsou z 90 % tvořené vodou a navíc obsahují důležité minerální látky (železo a hořčík). Jejich krásná barva, která může být žlutá, zelená nebo oranžová, je daná barvivy, které jsou zároveň antioxidanty. Připravte si s námi chutné a dietní tykvové menu!

Čokoládový cuketový koláč

Čokoládový cuketový koláč

Čokoládový koláč z cukety? Vyzkoušejte tuto variantu a otestujte svou rodinu, zda cuketu v koláči poznají. Z talíře zmizí rychlostí...

Recept - suroviny a postup
Pikantní dýňová polévka

Pikantní dýňová polévka

V létě se nebojte své pokrmy více okořenit. Díky pálivému koření se budete více potit a tak se i ochlazovat.

Recept - suroviny a postup

Cuketyn

Zapečená tykev

Cuketu nebo tykev vydlabeme, naplníme směsí mletého masa, koření, případně sýra a necháme v troubě zapéct.

 

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Dýňový speciál". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*