Tykvi využijete celou: z dužiny připravíte polévku a samotnou vydlabanou tykvi naplníte mletým masem. A jako zákusek si dejte dietní koláč z cukety! Lehké letní menu, které si připravíte za pár minut! Dýně, cuketa, patizon… to všechno jsou druhy tykve. Tato prastará plodina se hodí na teplou i studenou úpravu. Tykve mají výhodu v tom, že jsou z 90 % tvořené vodou a navíc obsahují důležité minerální látky (železo a hořčík). Jejich krásná barva, která může být žlutá, zelená nebo oranžová, je daná barvivy, které jsou zároveň antioxidanty. Připravte si s námi chutné a dietní tykvové menu!
Čokoládový cuketový koláč
Čokoládový koláč z cukety? Vyzkoušejte tuto variantu a otestujte svou rodinu, zda cuketu v koláči poznají. Z talíře zmizí rychlostí...
Recept - suroviny a postupPikantní dýňová polévka
V létě se nebojte své pokrmy více okořenit. Díky pálivému koření se budete více potit a tak se i ochlazovat.
Recept - suroviny a postupZapečená tykev
Cuketu nebo tykev vydlabeme, naplníme směsí mletého masa, koření, případně sýra a necháme v troubě zapéct.