Slovenská herečka a moderátorka Lenka Vácvalová jezdila jako malá k Balatonu a Maďarsko zná jako své boty. Maďarská kuchyně je temperamentní, rychlá a vášnivá, v každém receptu se používají chilli papričky nebo klobásy. Lečo má výhodu v tom, že do něj můžete použít všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni.
Ekologické chování v kuchyni neznamená jen třídit, ale také využívat všech potravin, co máte k dispozici – a nechávat co nejméně zbytků. Papriku můžete jíst i s jadérky, jako Maďaři.
Suroviny a postup
- Cibule
- Paprika
- Rajčata
- Klobása
- Olej
- Pálivá paprika – koření
- Vajíčka
Zeleninu pokrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, klobásu na kolečka. Na trošce oleje vzpěníme cibulku, zaprášíme pálivou paprikou. Pak postupně přidáme klobásky, zeleninu a dusíme. Po deseti minutách přidáme vajíčka. Podáváme s čerstvým chlebem a tokajským vínem.