|
Makronky jsou jedním ze symbolů Francie: jsou totiž stejně šarmantní a okouzlující, decentně křupají a mají úžasnou chuť která se rozplývá na jazyku. Kdo je jednou ochutnal, tak ví, jak snadno jsou návykové. Jejich výroba nepatří k nejsnadnějším, když ale budete přesně následovat recept a vyhnete se nejběžnějším chybám, určitě se vám povedou. Nyní si můžete vyzkoušet naše nevšední oblíbené pusinky z mandlové mouky plněné krémem tentokrát s pistáciovou příchutí a s extra zdravým čajem matcha.
|
Porce
1 plech
|
Doba přípravy
60 minut
|
Chod
|
- Bílky začneme míchat do sněhu a jakmile se začne tvořit pěna, přidáme třtinový cukr.
- Vyšleháme do husté pěny, která tvoří špičky. Když vyjmeme mixér, tak špičky zůstávají. Takto poznáme, že je sníh správně hustý.
- Cukr krystal smíchaný s mandlovou moukou lehce vmícháme do sněhu z bílků. V tomto okamžiku můžeme část sněhu obarvit sypkým potravinářským barvivem.
- Naplníme cukrářský sáček a tvoříme malé placičky na plechu vyloženém papírem na pečení. Placičky by měly být o něco větší než běžné piškoty, zhruba o velikosti polévkové lžíce. Při jejich tvoření nespěcháme a tvoříme spíše vyšší placičky. Když máme dobře vyšlehaný sníh, tak se to bez problémů podaří a makronky se neroztečou.
- Tímto plechem několikrát jemně poklepejte, třeba o stůl, aby se makronky zbavily vzduchu a nepopraskaly.
- Do těsta také můžeme přidat skořici, kokos, potravinářské barvivo, kakao nebo mleté pistácie.
- Mezitím si vytvoříme ovocnou náplň. Rozmrazené jahody se všemi ostatními surovinami (žloutky, cukr, máslo) rozmícháte ve vodní lázni a povaříte 5 minut.
- Pečte v troubě předehřáté na 150°C 12 – 15 minut, aby byly uvnitř vláčné. Hotové makronky plníme ovocnou náplní.