Zdravá varianta oblíbených perníčků je z celozrnné mouky a třtinového cukru. Díky sádlu jsou žitné perníčky vláčné, jeho chuť není v cukroví vůbec cítit.
|
Zdravá varianta oblíbených perníčků je z celozrnné mouky a třtinového cukru. Díky sádlu jsou žitné perníčky vláčné, jeho chuť není v cukroví vůbec cítit.
|
Porce
10 perníčků
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
celozrnná mouka
850g
vejce
4ks
med
4lžíce
třtinový cukr
350g
koření
1ks
perníkové
citrónová kůra
špetka
sádlo
50g
jedlá soda
1lžíce
|
Pokyny
- V míse smícháme celozrnnou mouku, vejce, třtinový cukr, perníkové koření, změklé sádlo, sodu nebo prášek do pečiva a přimícháme med.
- Vše dobře promícháme a vypracujeme v hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, dodáme tekutinu (med, rum, voda).
- Těsto necháme odpočinout. Potom vyválíme na 3 – 4 mm silný plát a formičkami vypichujeme různé tvary. Upečeme ve středně vyhřáté troubě.