Mexiko – Quesadilla

Kuchaře Martina Polačka znáte z pořadu Když vaří táta. Možná tedy i víte, že Martin zbožňuje chilli papričky, Mexiko a quesadillu. Quesadilla je tortilla plněná sýrem a je hotová za pár minut – díky tomu ji ocení zaneprázdnění rodiče.

Suroviny a postup

  • Pšeničná nebo kukuřičná tortilla
  • Sýr (cheddar, hermelín, eidam)
  • Uzené tofu
  • Kaktus – opuncie (zavařená, nemusí být)
  • Čerstvý koriandr (pár lístků)
  • 1 paprička jalapenos
  • salsa: 1 ananas, 3 lžičky uzených jalapenos nebo jiných papriček, čerstvá máta (pár lístků), šťáva z poloviny limetky

Začneme salsou z grilovaného ananasu. Jak poznáte zralý ananas? Jdou z něj snadno utrhnout jeden z vnitřních listů. Ananas oloupeme, nakrájíme, ugrilujeme a necháme vystydnout. Přidáme čerstvou mátu, papričky chipotle a limetkovou šťávu. Tortillu dnes běžně seženete, ať už pšeničnou, nebo tradiční kukuřičnou, která je navíc přirozeně bezlepková. Tortillu naplníme sýrem, nakrájeným tofu a japapeno papričkami a ozvláštníme opuncií – kaktusem. Přidáme čerstvý koriandr, tortilly přeložíme a jednoduše opečeme na pánvi. Quesadilla je hotová.

quesadilla-velky

 

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Mezinárodní kuchyně". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*