Čtenářka Dana vaří: Brambory s mangoldem

Naše čtenářka Dana se s námi podělila o svůj recept na jednoduchý oběd, který můžete podávat samostatně i jako přílohu k masu.

19903_uprava_fotek_ctenarky_7_jidlo_01

Základem jsou brambory a mangold. Pokud jej chcete vylepšit, tak k němu můžete přidat osmaženou šunku, slaninu nebo jiné maso. O mangoldu, této zajímavé alternativě špenátu, jsme psali zde.

Suroviny a postup

  • 1 mangold
  • 0,5 kg brambor
  • česnek dle chuti
  • 1 velká cibule
  • olivový olej
  • kapka citrónové šťávy
  • sůl a pepř

V osolené vodě necháme vařit brambory, mangold mezitím opláchneme a natrháme na menší kusy. V pánvi opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Do pánve k česneku a cibuli přidáme mangold. Promícháme, osolíme, opepříme a lehce opečeme. Mangold zakápneme olivovým olejem a přidáme uvařené brambory. Ozdobíme zbylým mangoldem a dochutíme citrónovou šťávou. Pokud chceme vydatnější pokrm, doplníme masem, které osmahneme společně s česnekem a cibulí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*