Naše čtenářka Dana se s námi podělila o svůj recept na jednoduchý oběd, který můžete podávat samostatně i jako přílohu k masu.
Základem jsou brambory a mangold. Pokud jej chcete vylepšit, tak k němu můžete přidat osmaženou šunku, slaninu nebo jiné maso. O mangoldu, této zajímavé alternativě špenátu, jsme psali zde.
Suroviny a postup
- 1 mangold
- 0,5 kg brambor
- česnek dle chuti
- 1 velká cibule
- olivový olej
- kapka citrónové šťávy
- sůl a pepř
V osolené vodě necháme vařit brambory, mangold mezitím opláchneme a natrháme na menší kusy. V pánvi opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Do pánve k česneku a cibuli přidáme mangold. Promícháme, osolíme, opepříme a lehce opečeme. Mangold zakápneme olivovým olejem a přidáme uvařené brambory. Ozdobíme zbylým mangoldem a dochutíme citrónovou šťávou. Pokud chceme vydatnější pokrm, doplníme masem, které osmahneme společně s česnekem a cibulí.