Francouzský spisovatel Pierre Daninos prohlásil, že Angličané vynalezli konverzaci u tabule, aby na své jídlo zapomněli. Souhlasíte? My rozhodně ne. Možná anglická kuchyně není tolik…
Laktóza, neboli mléčný cukr, se přirozeně vyskytuje v každém mléce. Pokud u dítěte pozorujeme příznaky alergií, které jsou vázány na příjem mléka nebo mléčných výrobků,…
S posledními květnovými dny začínají dozrávat první sladké jahody a chuť čerstvých jahod si pak můžeme užívat celé léto. Toto ovoce skvěle ozdobí každý dezert a dovedou ho k dokonalosti. Kouzlo jahodových tarteletek spočívá ve spojení křehkého korpusu, lahodného lehkého krému a čerstvých jahod. Neskutečně lehký a osvěžující dezert se může stát ozdobou nejen svátečního stolu, ale také jím můžete překvapit své přátele na letní zahradní party.
Jak již nadpis napovídá, saláty mohou mít mnoho podob. Nemusíme přitom být profesionálním kuchařem, abychom je zvládli s úsměvem. Jejich příprava je navíc jednoduchá a rychlá.…
Pomazánky s pečivem jsou velmi oblíbenou a rychlou svačinkou, a tak není divu, že existuje nepřeberné množství receptů na jejich přípravu. S přicházejícími letními dny jsme proto vynechali těžké pomazánky s majonézou a dát přednost lehké a svěží pomazánce ze sýru cottage. Při její přípravě jsme se inspirovali středomořskou kuchyní a použili spoustu čerstvé zeleniny.
Podle tradice může za vznik mozzarelly italský kuchtík, který zakopl a do vařící vody upustil kus čerstvého tvarohu. Časem si tento sýr podrobil celý svět.…
Někdy je to největší kouzlo v jednoduchosti. Výborné máslo ochucené čerstvou pažitkou si můžeme připravit doma za pár minut. Nejenže jej můžeme namazat na čerstvý chléb třeba ke snídani, ale budete se divit, jak skvěle se hodí ke grilovanému masu, nebo k rybě.
Keříky s jemnými lístky a drobnými modrofialovými kvítky jako by voněly dálkami a dobrodružstvím. Tymián by rozhodně neměl chybět v žádné kuchyni, ať už si ho vysadíme…
Čočka u nás neprávem patří k trochu zanedbávaným potravinám. Přitom právě díky své neutrální chuti nabízí nekonečné možnosti kombinací. S rajčaty, pórkem a slaninou vytvoří delikatesu pro labužníky, ovšem jen za předpokladu, že do ní nezapomeneme přidat tymián.
Pečené kuře s žemlovou nádivkou patří k tradičním pokrmům, které se objevují na velikonočním stole. V oblibě je u mnohých z nás žemlovka po celý rok. Každá rodina má jistě svůj zaručený recept na nádivku, který se doma předává z generace na generaci. My jsme si nádivku připravili ze špenátu a slaniny a chutná báječně! Jak na to?
Možná si myslíte, že je bílé krůtí maso nudné a už vás ničím nepřekvapí. Krůtí maso můžete připravovat na tisíc způsobů a vždy bude skvěle…