Upéct si doma o víkendu čerstvé pečivo je něco neskutečného. Když se vám z trouby line vůně čerstvého celozrnného pečiva, určitě vytáhnete z postele i toho největšího lenocha a spáče.
Autorkou článku je Malgorzata Ebel, která vlastní značku kávy Ebel Coffee a pracuje s výběrovou kávou od roku 1996. „Z mnoha způsobů přípravy kávy mám…
Obyčejné muffiny získají díky arašídovému máslu novou dimenzi chuti. Kontrast hořkého másla a decentní čokolády je prostě nezapomenutelný. Recept čtenářky Olgy zvládnete upéct za půl hodiny.…
Ocitnout se občas trochu ve stresu, třeba kvůli zkoušce ve škole nebo pracovnímu pohovoru, nám nijak neuškodí. Horší je stres dlouhodobý, který má negativní dopad…
Špenát, losos a česnek patří mezi potraviny, které snižují hladinu stresového hormonu, kortizolu. Když jsou navíc podávané ve formě lasagní, zatočí s vaším stresem i díky skvělé chuti a vůni, která se bude linout celým bytem.
S příchodem sychravých podzimních dnů se u některých z nás začínají projevovat různé virózy a nachlazení. Pokud při jejich léčbě dáváte přednost přírodním prostředkům, pak si „zlaté mléko“ určitě oblíbíte. Obsahuje mnoho přírodních látek, které podporují lidský organismus a mají na něj pozitivní vliv.
Máme pro vás rychlý a jednoduchý recept z brambor. Inspirací nám byla švýcarská kuchyně, v níž jsou tato bramborová „hnízda“ velmi oblíbená. Stačí vám jen pár surovin. Můžete je jíst samostatně, třeba se zeleninovým salátem, anebo je zkuste, pokud vás omrzely brambory jako klasická příloha. Tentokrát jsme jejich chuť zvýraznili ještě sýrem gruyère.
Co si pamatuji, pekly se u nás buchty a koláče. Hlavně o víkendech a někdy i během týdne. Spoustu věcí jsem při pečení odkoukala od…
Jablka v županu jsou tradičním receptem české podzimní kuchyně. Můžete využít nejen čerstvá jablka, ale také spotřebovat jablíčka uložená od loňské sklizně. Marmeláda, oříšky a listové těsto přemění jablko na skvostný podzimní dezert, který vám bude vonět při pečení a skvěle chutnat, až se do něj pustíte. My jsme recept trošku obměnili a použili jsme povidla a křehké těsto, které vytvoří lahodnou krustu.
Děti jedí očima a fascinují je kouzelné příběhy. Proto obyčejné sušenky přetvořte ve strašidelné čarodějnické prsty. Stačí k tomu polovina mandle, která nahradí nehet, a pak jen nakreslit klouby nožem. Namáčet si je mohou do dipu z kečupu, který dokreslí atmosféru k dokonalosti.
Nevíme, jak u vás, ale všude okolo nás jsou čím dál populárnější „dětské párty“. Ať už se jedná o oslavy narozenin, nebo jen setkání většího…