Bramboráky se dělají snad na celém území České republiky a těší se stále velké oblibě. V Orlických horách a přilehlém okolí se jim říká „křapáče“.…
Výroba olejů a margarínů. Co se děje při výrobě margarínu? V úvodu se můžeme ptát, proč se s margaríny na pultech obchodů vůbec setkáváme. Odpovědí je několik.…
Avokádo bývá často používáno s oblibou hlavně ve studené kuchyni. Pokud ho ale vyzkoušíte i zapečené s touto kuřecí směsí, určitě si ho zamilujete i po tepelné úpravě jako hlavní chod.
Používejte jako hojivou mast např. na ekzémy, záděry u nehtů, jako balzám na rty apod.
Asi nikdy nebyl kokosový olej tak populární jako dnes. Je skvělý na vaření, prospívá pokožce i vlasům a vysoký obsah kyseliny laurové z něj dělá jeden…
Máme tady už 4. díl našeho seriálu Food design s Hankou Kosikovou, která je naším průvodcem ve světě aranžování jídla. V předešlých dílech jsme si trošku přiblížili,…
Mezi bylinky, které mohou zajímavě ozvláštnit už trochu obehraný jídelníček, rozhodně patří bedrník. Ať už ho přidáte k omeletám nebo ke grilovaným rybám, budete mile překvapeni…
Ta nenápadná rostlinka, kolem které chodíte každý den, se skvěle hodí k jídlu. Zkuste z lomikamene třeba zelenou vajíčkovou omáčku nebo jej nasekejte do omelet.
Přepuštěné máslo (tzv. ghí) bylo po stovky let připravováno v různých částech světa, naši zemi nevyjímaje. Ghí lze po dlouhou dobu skladovat a umožňuje smažení i…
Obecně se sůl stále používá více, než je pro organismus zdrávo. Ale vůbec nejde jenom o množství , ale především jde o podobu soli, kterou…
Naši předkové využívali sušení potravin hlavně k uchovávání části úrody na zimu. To my dnes nepotřebujeme. Přesto se sušení stalo novým trendem. Proč? Protože sušené potraviny…