Někdy stačí drobná změna v kuchyni nebo při přípravě jídla, která ovšem ve výsledku významně urychlí práci a zjednoduší či vylepší přípravu pokrmů. Zeptali jsme se…
V těchto letních dnech přijde k chuti tohle bezmasé odlehčené jídlo ze sezónních surovin. Kombinace cukety, pečených rajčat a čerstvých bylinek vás možná překvapí.
V článku 9 pravidel pro letní mlsání s čistým svědomím jsme si řekli, jaká pravidla bychom měli nejen v létě (ale nejlépe po celý rok) dodržovat, abychom se…
V posledním díle jsem psala o obalech ze skla, jejich třídění, zpracování a recyklačních symbolech, v předchozích o obalech z papíru a nápojového kartonu. Tentokrát jsem si…
Z mladých lístků kopřiv si můžete uvařit výbornou a jednoduchou polévku.
Dobrodružné zážitky v přírodě dříve mívaly jednu stinnou stránku – a sice odbyté jídlo, které se většinou skládalo z polévky z pytlíku, opékaných špekáčků a chleba s paštikou. Dnes…
Na zahrádkách začíná dozrávat velké množství ovoce a šťavnaté plody nás lákají k utrhnutí. Stačí si jen vybrat. Jahody, rybíz, třešně nebo višně… A co angrešt? Ten patří k trošku opomíjenému, ale o nic méně lahodnému ovoci. Jeho nakyslá chuť se skvěle hodí do bublanin a kynutých koláčů. Zkuste si upéct tuto voňavou bublaninu a vychutnat si ji třeba při letním pikniku u vody.
Už jste si někdy sami vyzkoušeli vylisovat vlastní olej ze semen, z ořechů, ze sójových bobů nebo oliv? Vlastní olej vypadá o poznání jinak než olej koupený,…
Také jste se někdy vraceli ze zahraniční dovolené nadšeni místními specialitami s pevným rozhodnutím, že právě takhle budete odteď vařit i doma? Světová kuchyně nabízí…
S příchodem letních měsíců trávíme spoustu času venku. A k těm nejlepším chvílím patří také grilování – je to skvělá příležitost pro setkání s rodinou a přáteli. Pokud ho i vy milujete a máte nějakou grilovačku naplánovanou, zkuste pro chlapy připravit vepřové kotlety na černém pivě.
Tradiční vepřové špízy souvlaki nechte marinovat co nejdéle, ve spoustě čerstvých bylinek. Nejlepší je k němu osvěžující okurkový salát tzatziki nebo řecký salát.