Cibule je snad nejužitečnější pomocník v kuchyni. Poslouží skvěle nejen jako základ pod maso a do omáček, ale její šťáva umí doslova zázraky - zlepšuje imunitu, detoxikuje, má protizánětlivé účinky a zlepšuje kvalitu pleti i vlasů.
Rakytník řešetlákový je keř nebo malý strom nadupadný vitamíny a látkami prospěšnými pro vaše zdraví. Nachází široké užití v kuchyni a pro pokrytí denní dávky vitamínu C postačí zkonzumovat denně 10 bobulí rakytníku.
Rakytník je keř nebo malý strom, jeho plody můžeme používat v mnoha podobách: jako čaj, bylinný ocet, likér, sirup, protlak, kompot a mnoho dalších. Posiluje organismus a je zdrojem mnoha cenných vitamíků, my si dneska vyzkoušíme recept na med.
Červená řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Funguje jako prevence rakoviny, detoxikuje, zlepšuje činnost mozku a zpomaluje projevy stárnutí. Vyzkoušejte naši pomazánku z červené řepy jako dip k nachos nebo i jen tak namazanou na pečivu.
Co takhle okořenit nedělní oběd trochou asijské kuchyně? Vyzkoušejte lehce pikantní recept na kuřecí maso s nasládlou chutí medu a příjemnou pálivostí zázvoru.
Nejlepší recept nejen na chřipku a nachlazení, ale i pokud chcete shodit nějaké to kilo? Rozhodně zázvorový čaj! Pomáhá proti nevolnostem všeho druhu, zažívacím potížím, při bolestech hlavy, bolestech kloubů a svalů či škrábání v krku.
Zázračná polévka, která postaví na nohy po probněné noci a posílí i organismus? Kdo by neznal tradiční česnečku. Zkuste přidat i s tvarůžek, pozvedne chuť.
Sice trochu aromatičnější, ale o to lahodnější chuťovka nesmí chybět na žádné oslavě párty nebo na Silvestra. Mažeme na bagetky nebo jednohubky. Věřte, že zmizí jako první.
Už naše babičky věděly, že na neduhy lidského těla nejlépe funguje příroda. Podobné je to se všemi chřipkami a nachlazeními. Cibulový čaj nejen zahřeje, ale vyžene i nemoc z těla ven!
Vypadá jako vrchol kuchařského umění... ale čokoládový dort zvládnete s přehledem také. Navíc si jej můžete dochutit podle sebe, přidat koření do perníku nebo výsledný dort proložit ovocem a mátou.
Rádi byste shodili pár kil a nedaří se vám to?! Jak na to radí Jakub Pawlas, absolvent MU oboru regenerace a výživy ve sportu, který…