Vítejte ve světě vaření beze zbytku, který spojuje lásku k dobrému jídlu a snahu o minimalizaci potravinového a obalového odpadu. Tato malá kuchařka, která vychází…
Jak nejlépe uchovat přebytky pěstitelské sezóny a přitom ještě prospět svému zdraví? Fermentací zeleniny! Není to jen (pra)stará metoda prodloužení trvanlivosti potravin, ale také způsob,…
Zažijte kouzlo domácího kvašení zeleniny s tímto jednoduchým receptem. Vytvořte si své vlastní pickles ze zelí, které je plné chutí a prospěje vašemu zdraví. Toto pickles se hodí jako součást hlavních jídel, ale i různých sendvičů, slaných závinů, jako přílohu k burgerům nebo do salátů.
Kombinace výrazné chuti jogurtu a zdravé červené řepy dodá tomuto salátu specifickou chuť, zároveň ale zasytí. Tento recept od Jakvkuchyni.cz, je skvělá volba pro ty, kdo touží po jednoduchém, chutném a zároveň výživném pokrmu. Připravte si salát z červené řepy s jogurtem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Mnoho z nás si myslí, že bílé víno pochází z bílých hroznů a červené z těch červených. To však není tak úplně pravda. Bílé víno…
Svařené víno je oblíbeným nápojem, který příjemně zahřeje, když je venku chladno. Obvykle ho připravujeme z červeného vína, ale výborně chutná i z bílého vína. Stačí přidat koření, ovoce, cukr a med. Výsledkem je lahodný nápoj s jemnou chutí a podmanivou vůní. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Zbylá okoralá vánočka, potlučené hrušky a procházející tvaroh nemusí skončit v koši. A ani by tomu tak být nemělo, spíše bychom se měli snažit předcházet…
Pokud si při pomyšlení na žemlovku poskočíte radostí, pak je tento recept na zero waste vaření právě pro vás! Využijeme v něm zbytek vánočky, přezrálé hrušky a tvaroh. Těžko věřit, jaká dobrota se dá ze zbytků vykouzlit! Jak na to poradí recept ze seriálu Gurmánské vaření beze zbytku na Jakvkuchyni.cz!
Připravte si vláčné koblížky obalované ve skořicovém cukru, jen namísto klasické marmeládové náplně použijeme jablečné pyré a nakonec je obalíme ve skořicovém cukru. Dokonalý podzimní dezert připravený podle receptu od Jakvkuchyni.cz, kterým oslníme každou návštěvu, je na světě! Jak na to?
Možná to zní složitě, ale není se čeho bát. Konfitování není žádná věda! Jednoduše řečeno jde o pomalé a pozvolné vaření v tucích, díky kterým maso krásně změkne a zůstane dokonale šťavnaté. V tomto receptu na konfitovaná husí stehna se zelím přidáme k masu ořechovo-hruškovou nádivku - uvidíte, že se po ní jen zapráší! Vařte s Jakvkuchyni.cz!
Místo klasického makového koláče můžeme připravit tento pletenec s mákem a povidly. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!