Jak udržovat nádobí? Každé nádobí vyžaduje určitou péči, ať už je to hrnec nebo talířek. A věřte, že není třeba vynakládat na údržbu nádobí velké…
Již pár let je tento mladý biogeochemik a mykolog známý nejen v odborných, ale i ve veřejných kruzích. Někdy je považován za nového „Smotlachu“. Ačkoliv…
Jak si užít příjemnou podzimní sobotu? Vydejte se na farmářské trhy, nakupte od farmářů čerstvou zeleninu a ovoce, zastavte se pro maso a vajíčka, popovídejte…
Večerní posezení si můžete zpříjemnit kvalitním vínem, které vhodně doplní připravené občerstvení. Víno je alkoholický nápoj, který vzniká kvašením moštu z plodů vinné révy. Důležité je…
Tyto skořicové šneky doporučujeme začít péct ještě večer. Dvojité kynutí se vám odmění nadýchaným a úžasně bohatým těstem, které vás omámí svou chutí.
Specialita, na kterou Francouzi nedají dopustit – to jsou neodolatelné rilletes (čtěte "rijet"). Tato masová pochoutka pochází z 15. století z oblasti Touraine nacházející se ve střední Francii. Název vznikl jako zdrobnělina výrazu "rille" označujícího podlouhlý špalíček sádla.
Bazalkové pesto je už téměř klasika na těstovinách i k masu, co zkusit změnu a místo bazalky použíř petržel? Nezklame, zkuste!
Zažene drobný hlad a okouzlí i hosty na svátečním obědě. Tato rychlá a osvěžující polévka je připravená cobydub a navíc dodá mnoho antioxidantů, vlákniny a vitamínů.
Zbyla vám z oběda rajčata a nevíte, jak je zpracovat? Vyzkoušejte neovyklý rajčatový džem - chutná skvěle s topinkami nebo různými druhy sýrů!
Italský chléb focaccia se běžně dochucuje olivovým olejem, solí, různými bylinkami, cibulí, sýrem nebo sušenou šunkou. Chutná výborně jako příloha k jídlům, základ na pizzu nebo sendvičový chléb.