Žahour je tradiční šumavská delikatesa vyrobená z borůvek. Tuto hustou omáčku můžeme použít na lívance, palačinky i kynuté knedlíky, úspěch je zaručen.
Káva, led, cukr a šlehačka? Na první pohled obyčejná ledová káva. Když vše ale pořádně rozmixujete, vytvoříte lahodnou a lehoučkou kávovou pěnu, která je jako pohlazení po duši.
Zázvor příznivě ovlivňuje trávení a podporuje chuť k jídlu. Je vhodnou prevencí v období nachlazení či chřipek, protože má skvělé antibakteriální a antiseptické účinky. Zázvorová limonáda, doplněná o čerstvé bylinky, je prostě skvělá a lahodná!
Ochutit si polévku vlastnoručně vypěstovanými bylinkami je úplně jiný pocit, než když použijete ty koupené… Vaše rostlinky jsou nyní dostatečně silné, aby vám přinášely několik…
Ovocný protlak s ovesnými vločkami chutná nejen dětem, ale můžete si jej přidat i do jogurtu. Porci vlákniny a vitamínů navíc určitě po ránu oceníte.
Pro ty nejmenší děti vyberte ovoce, které nemůže způsobovat alergii. Jablko, hruška nebo meruňka bude chutnat i dospělým.
Rýžová a pohanková kaše je vhodná pro děti, které si ji jistě zamilují.
Tuto ovesnou kaši mohou jíst také děti a lze ji servírovat teplou i studenou.
Ovocné přesnídávky zavařené x nezavařené Odpověď na otázku jaké přesnídávky pro děti zvolit, není úplně jednoduchá. Do značné míry závisí na jednotlivých dětech a jejich…
Zdravá varianta na oblíbenou krupičnou kaši. Díky rýži neobsahuje lepek a výborně chutná i vychlazená.
Co vám vařila maminka, když jste byli nemocní? Samozřejmě vločkovou kaši. Tento tradiční recept si oblíbí i vaše děti, a nemusí být ani nemocné.