Nasolování a nakládání do soli je jedním z tradičních způsobů konzervace. Díky bylinkám získá losos nebo třeba maso zajímavou decentní chuť.
Zdeňku nebaví dlouhé vyvařování, má ráda rychlá jídla, u kterých si ráda hraje s jejich barevností –jak říká, aby pokrm lahodil také oku. Před třemi lety…
Ovesné vločky – jen málokterá potravina dodá tělu tolik energie a na poměrně dlouhou dobu. Ovesné vločky také obsahují spoustu cenných látek, proto se hodí…
Dejte šanci pohance. Její výrazná chuť bude tvořit skvělý kontrast ke sladké marmeládě. A navíc je plná rutinu, což ocení vaše cévy.
Jíme i očima, a pro děti to platí dvojnásob. Tohle auto se stane ve vaší rodině oblíbenou svačinou.
Noky s houbami a tymiánem jsou typické pro severní Itálii. Pomalu se zabydlují i v českých kuchyních. Jejich příprava je náročnější, ale když zvolíte kvalitní suroviny, budete mít gnocchi jako z italské restaurace!
Monika má nejraději rychlá a jednoduchá jídla, ale o víkendu ráda připravuje i složitější pokrmy. V průběhu pracovního týdne je v jednom kole, proto večer připravuje jednoduchá…
Vitamíny jsou nezbytné pro život a pro zdraví. Jak dobře je znáš?
Krásu krajiny ležící na pomezí Čech a Moravy opěvovala ve známé písničce už skupina Plavci. A každý, kdo někdy na Vysočinu zavítal, jí musí dát…
Živá strava (o tom, co je to živá strava jsme psali v článku Jak začít s živou stravou? 3+1 tip) má jednu velkou výhodu oproti…
Zkuste si připravit polévku isnpirovanou Tibetem. Název polévky je odvozen od tibetského lámy, který se jmenoval Milaräpa. Meditoval v mnoha Himalájských jeskyních, v některých jen pár dní, v jiných déle. Jméno jedné jeskyně, ve které Milaräpa pobýval na začátku své praxe, se pojí s kopřivami, které tehdy stále jedl. Na mnoha thangách je Milaräpa vyobrazen lehce zelený, protože jedl dlouhou dobu jen kopřivy, které tam rostly.