Povidla jsou tradiční surovinou, kterou můžete využít i v tomto delikátním dezertu. Křupavá opražená strouhanka, lahodná omáčka a vláčná povidla tvoří zajímavou kombinaci, která zaujme po všech stránkách. Místo povidel můžete použít třeba mák.
Klára moc ráda peče, i když, jak sama říká, ne vždy se to podaří podle jejích představ. Tento recept vznikl úplnou náhodou, když dostala chuť…
Začíná být hezké počasí, teploty stoupají, a tak nás to stále častěji láká na výlety, pod stan, na vodu či do zahraničí… To, jestli…
Chléb i další pečivo patří jednoznačně k nejvyhledávanějším produktům na farmářských trzích. Důvodů je hned několik – především je to kvalita a pestrost nabídky čtěte více
Cizrnové placičky jsou výborné k rychlé večeři. Pokud se nechcete trápit s namáčením cizrny přes noc, použijte cizrnu v plechovce – je k dostání ve větších supermarketech nebo specializovaných potravinách.
Přinášíme vám dětské recepty, které děti zvládnou bez problémů uvařit – a samozřejmě sníst! Polentové sušenky jsou jednoduché a rychlé, děti si při jejich přípravě užijí legrace a naučí se základům pečení.
Slupky od nových brambor nevyhazujte, připravte z nich domácí bramborové lupínky. Místo tymiánu můžete použít jakékoliv jiné koření.
Zuzana vaří od svých 10ti let a dodnes ji to baví. Dle svých slov u vaření relaxuje a ze všeho nejvíce ji k dalšímu vaření inspiruje, když jejímu okolí chutná čtěte více
Delikátní chřestová polévka se bude báječně vyjímat na Vašem slavnostně prostřeném stole. Jemný chřestový krém můžete doplnit řadou dalších surovin, které korunují polévku na královský start Vašeho jarního menu. Zkuste ji ozdobit třeba čerstvou řeřichou, na másle opečenými krutony nebo nasekanou pažitkou.
Co se zbytkem kopru a trochou ředkviček? Smíchejte je s lučinou a máte připravenou pomazánku na jednoduchou, ale efektní večeři. S rozpečenou bagetou bude skvělá!
Kedluben je také velmi vhodnou potravinou při redukční dietě (100 gramů obsahuje pouze 50 kalorií).