Vyzkoušejte pověstnou křenovou omáčku z Hané nebo specialitu, která toto místo proslavila po celém světě – Olomoucké tvarůžky čtěte více
Jemná smetanová omáčka z křenu se objevovala na jídelníčku Hanáků minimálně jednou týdně.
Olomoucké tvarůžky výborně chutnají samotné jen s cibulí a chlebem, ale připravují se z nich i zajímavé speciality – např. tvarůžkové langoše, slané kremrole, ale i sladké šátečky nebo dortíky. My jsme pro vás vybrali recept na tzv. syrnicu – originální tvarůžkovou polévku.
Dohladka vyšlehaná mrkvová polévka chutná daleko lépe, souhlasíte? Když do ní přidáte brambory a s smetanu, nezůstane po ní ani stopy.
Mušle jsou výborným zdrojem minerálů, mají málo kalorií a neobejde se bez nich středomořská kuchyně. V tomto receptu je najdete v typicky italském receptu.
Toto kuře má asijský nádech díky rybí omáčce. Jeho nezvyklá sladkokyselá chuť může být zajímavým zpestřením týdenního jídelníčku.
Tato pomazánka se hodí k pivu nebo jako součást pohoštění na party. Podávejte ji s čerstvým pečivem.
Odšťavňování je báječná věc, která je mimořádně chutná a navíc je jakousi pomyslnou zkratkou ke zdravému tělu, rozjasněné pleti a optimální váze čtěte více
Když chcete vykročit do nového dne plni energie a zdraví, potřebujete zdravý zelený koktejl. Dodá vám vitamíny, enzymy a dobrou náladu.
Když do chcete do dětí dostat extra zdravou, ale hořkou pampelišku, propašujte ji do sladkého džusu. Je výborný k snídani i jako velká svačina.
Špenát, pampeliška a mladý kokos... to je základ tohoto super zdravého a zároveň výborného koktejlu. Začnete jím ráno nebo si jej dejte v odpoledních hodinách místo kávy na povzbuzení.