Pokud chcete do jídelníčku propašovat zdravý chřest, nenápadně jej zamíchejte do vaječné omelety. Když přidáte ještě velkou dávku sýra, všichni budou nadšení.
Chcete-li svému tělu dopřát opravdovou vitaminovou bombu, nakupte si jarní zeleninu nejlépe od farmáře a připravte si z ní čerstvý salát čtěte více
Francouzský slaný koláč „quiche“ je jednoduchý, zdravý a chutná dětem i dospělým. Pokud potřebujete rychle připravit večeři, vyzkoušejte tento recept. Fantazii se meze nekladou – můžete použít jakékoliv zbylé maso, šunku nebo jen zeleninu.
Velmi efektivním způsobem, jak bioodpad doma využít, je založení kompostu. To můžete udělat v domě se zahradou, stejně tak to jde v bytě čtěte více
Připravovala se o Velikonocích na Tlustý čtvrtek, ale pochutnáte si na ní kdykoli během roku.
Vyzkoušejte pověstnou křenovou omáčku z Hané nebo specialitu, která toto místo proslavila po celém světě – Olomoucké tvarůžky čtěte více
Jemná smetanová omáčka z křenu se objevovala na jídelníčku Hanáků minimálně jednou týdně.
Olomoucké tvarůžky výborně chutnají samotné jen s cibulí a chlebem, ale připravují se z nich i zajímavé speciality – např. tvarůžkové langoše, slané kremrole, ale i sladké šátečky nebo dortíky. My jsme pro vás vybrali recept na tzv. syrnicu – originální tvarůžkovou polévku.
Dohladka vyšlehaná mrkvová polévka chutná daleko lépe, souhlasíte? Když do ní přidáte brambory a s smetanu, nezůstane po ní ani stopy.
Mušle jsou výborným zdrojem minerálů, mají málo kalorií a neobejde se bez nich středomořská kuchyně. V tomto receptu je najdete v typicky italském receptu.
Toto kuře má asijský nádech díky rybí omáčce. Jeho nezvyklá sladkokyselá chuť může být zajímavým zpestřením týdenního jídelníčku.