Datlové kuličky jsou jako chytrá horákyně – sladké, ale dietní. Pochutnáte si na nich, ale zároveň jsou super zdravé. Vytvoříte je během deseti minut, ale vypadají luxusně jako kupované.
Vyzkoušejte portugalské koláčky, které jsou hotové za půl hodiny, ale rozjasní vám celý den. Vznikly v Portugalsku v 18. století, kde mnichové začali z nepotřebných žloutků (bílky používali ke škrobení hábitů) péci pudinkové koláčky. Tyto koláčky jsou v Portugalsku tradičním dezertem. Podávejte k nim silnou kávu, která zdůrazní jemnou skořicovou chuť a lahodnou konzistenci pudinkové náplně.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
V zimě jsem strávil několik týdnů na univerzitních soustředěních u nás i v zahraničí. čtěte více
Pro naše babičky byla bylinková zahrádka samozřejmostí. Jednotlivé rostliny dobře znaly, běžně je používaly k dochucování pokrmů i léčbě různých neduhů čtěte více
Zbyla vám rýže od večeře a nevíte, co s ní? Připravte si asijskou rýži, plnou energie a výborných chutí.
Tyto zákusky můžete buď upéci z těsta na běžný dort ve speciální kuličkové formě, napíchnout na špejli a ozdobit dle libosti. Pokud formu nemáte, vyzkoušejte náš recept! Těsto si můžete připravit dopředu, nechat jej vychladnout přes noc a dortíky vytvořit až ráno. Jejich příprava zabere trochu více času, ale výsledek stojí za to!
Máte chuť na pořádnou dávku vitamínů a minerálů, dali byste si něco na zahřátí, co vás zaručeně postaví na nohy? Variace na italskou polévku minestrone obsahuje cizrnu, která navíc dodá vlákninu, a pesto, které dává polévce italský šmrnc.
Je tak dobrá, že ji budete podávat i jako hlavní jídlo. Na sběr kopřiv vyražte s dětmi, budou nadšené, že se na jídle takhle podílely.