Pro naše babičky byla bylinková zahrádka samozřejmostí. Jednotlivé rostliny dobře znaly, běžně je používaly k dochucování pokrmů i léčbě různých neduhů čtěte více
Zbyla vám rýže od večeře a nevíte, co s ní? Připravte si asijskou rýži, plnou energie a výborných chutí.
Tyto zákusky můžete buď upéci z těsta na běžný dort ve speciální kuličkové formě, napíchnout na špejli a ozdobit dle libosti. Pokud formu nemáte, vyzkoušejte náš recept! Těsto si můžete připravit dopředu, nechat jej vychladnout přes noc a dortíky vytvořit až ráno. Jejich příprava zabere trochu více času, ale výsledek stojí za to!
Máte chuť na pořádnou dávku vitamínů a minerálů, dali byste si něco na zahřátí, co vás zaručeně postaví na nohy? Variace na italskou polévku minestrone obsahuje cizrnu, která navíc dodá vlákninu, a pesto, které dává polévce italský šmrnc.
Je tak dobrá, že ji budete podávat i jako hlavní jídlo. Na sběr kopřiv vyražte s dětmi, budou nadšené, že se na jídle takhle podílely.
Pikantní omáčka může být jedním z nenápadných způsobů, jak vyzkoušet kapary a ančovičky, které se v českých spížích ještě moc nezabydlely.
Při jeho přípravě platí nepsané pravidlo: když nevíte, jak z báječného guláše udělat ještě lepší, přidejte tam… pivo.
Pomalu přichází jaro a vy se možná cítíte unaveni. Přitom se nejedná o nějaký novodobý problém, už naši předkové se s ním potýkali čtěte více
Jídla z jednoho hrnce jsou jednoduchá, nenáročná na přípravu a výsledek je vždy skvělý. Pokud hledáte recept na večeři, která vám nezabere mnoho času, ale vaši rodinu ohromí, toto dušené kuře je tou pravou volbou.
Bramborové škubánky nejsou složité a mohou se na vašem jídelníčku objevovat pravidelně. Mák je skvělým zdrojem vápníku!
Mléko a mléčné výrobky zaujímají v naší stravě jednoznačně důležité místo. Dokonce jsou prý nejčastější položkou na účtenkách čtěte více