Poctivý vývar poslouží jako základ lahodné polévky a můžete jej přidávat i do omáček, které budou daleko chutnější a výraznější. Navíc je plný prospěšných látek a ne nadarmo se polévkou léčí nachlazení a chřipky.
I když je Liberecký kraj hned po Praze druhým nejmenším krajem České republiky, nabízí řadu jedinečných zajímavostí čtěte více
Když rodině v jabloneckém kraji zůstala skýva tvrdého chleba, tak ji nevyhodili, ale uvařili k němu tuhle výbornou cibulačku. Inspirujte se i vy, jak využít suroviny do posledního drobečku.
V čem vlastně spočívá kouzlo kringlu? V podstatě se jedná o závin obrácený na ruby, který se plní různými náplněmi. Nejoblíbenější je skořicová, do níž můžete přidat hrozinky, mandle nebo třeba sušené brusinky.
Arašídy, sezam a kuře – to jsou základní kameny asijské kuchyně. Tento svěží salát vás zasytí díky kuřecímu masu. Pusťte do své kuchyně tento typický čínský salát!
Vaše saláty mohou být každý den jiné – stačí použít odlišný dresink. Tato francouzská zálivka v sobě spojuje dvě typicky francouzské chuti, a to hořčici a vinný ocet.
Když přidáte spoustu křenu, nikdo nepozná, že je tato pomazánka ze sóji... Pro dospělé přidejte chilli, pro děti můžete namazaný chleba ozdobit třeba pažitkou nebo kousky ředkvičky.
Toto cukroví krásně křupe a zaujme vás decentní chutí oříšků. Navíc není příliš sladké, takže je skvělou volbou pro ty, kdo i o svátcích dbají na štíhlou linii.
Čokoládové lanýže mají mnoho variant. My jsme si pro vás přichystali snadnou francouzskou verzi, kterou zvládnete na jedničku. Darujte je pod stromeček, třeba s pěknou knihou a pěnou do koupele, jako relaxační balíček.
Datlové kuličky jsou jako chytrá horákyně – sladké, ale dietní. Pochutnáte si na nich, ale zároveň jsou super zdravé. Vytvoříte je během deseti minut, ale vypadají luxusně jako kupované.
Vyzkoušejte portugalské koláčky, které jsou hotové za půl hodiny, ale rozjasní vám celý den. Vznikly v Portugalsku v 18. století, kde mnichové začali z nepotřebných žloutků (bílky používali ke škrobení hábitů) péci pudinkové koláčky. Tyto koláčky jsou v Portugalsku tradičním dezertem. Podávejte k nim silnou kávu, která zdůrazní jemnou skořicovou chuť a lahodnou konzistenci pudinkové náplně.